ALLIANSLOPPET ACTION WEEK

Fäktning • Sön 26 augusti kl. 13:30 GKN Arena

Fäktning

Landskamp Sverige VS. Norge


Söndag 26 augusti utlovar vi full action på fäktpisten i GKN Arena - då möts Sverige och Norge för första gången i Nations Challenge för att kämpa för sina länder.

Duell mellan Emma Wertsén (Sverige) och Caroline Piasecki (Norge) i en match till 15 stötar enligt olympisk tävlingsform.

Emma Wertsén har många medaljer i alla valörer från VM, EM och världscupen på sin meritlista.

Image
Emma Wertsén

Ungdomslandskamp

Förutom match mellan landslagsfäktarna Emma/Sverige och Carolina/Norge kommer Sverige och Norge mötas i en ungdomslandskamp i klasserna U15/U17.

Image

Klubben

Tävlingen arrangeras av Fäktklubben Athos i Trollhättan i samarbete med Svenska och Västsvenska Fäktförbundetoch Alliansloppet Action Week.

Fäktklubben Athos har funnits sedan 1946, medlemsantalet har varierat genom åren liksom framgångarna. Idag är Athos en utpräglad ungdomsklubb men upplägget är sådant att alla åldrar tränar tillsammans, barn som vuxna. Athos är den enda fäktklubben i Västra Götaland, (norr om Göteborg) och det innebär ofta tillresta fäktutövare i klubben. I sommar arrangerar Athos en fäktskola i Vänersborg, för barn i åldrarna 8-12.

För dig som är nyfiken och vill prova på att fäktas har klubben löpande intagning och prova-på-verksamhet under 2018. Läs mer på FK Athoss hemsida och Facebook.

fkathos.se Facebook

Fäktning ingår som en del av