AVSTÄNGNINGAR 2016

Information till boende och trafikanter utmed banan.

Alliansloppet är världens största rullskidslopp, en folkfest för skidälskare där motion och elit blandas. Alliansloppet är seednings-grundandeför Vasaloppet. Det kommer i år vara ett fyra-dagars event med KlassjoggenOnsd. 24/8, GKN-loppet Torsd. 25/8, Rullskidsprint och backrace Fre. den 26/8 samt Alliansloppet 16/32/48km och Barnloppet Lör. 27/8. Alliansloppet samlar motionärer/elit/världselit från många länder. Detta ger oss som bor i området en unik möjlighet att visa upp våra vackra städer,landsbygd, natur, företagande och allt annat vi är stolta över för varandra och omvärlden.

För att detta ska vara möjligt att genomföra krävs det att säkerheten för åkare och trafikanter hålls på högsta möjliga nivå.Viär därför noggranna med skyltning, funktionärer i korsningar/utfarter, närhet till sjukvårdare, information till boende och trafikanter mm. Polis kommer att närvara under loppet, både som föråkare och posterade utmed banan.

Det kommer att vara begränsad framkomligheten längs banan den 27/8 ca. kl.09.00-18.00Vi vill därför be er, om det är möjligt, att ställa bilen under denna tid. Vi vill också be er som bor längs Edsvägen, i de fall ni måste köra, att köra norrut mot Vänersborg så att ni inte möter åkarna, Edsvägenkommer att vara enkelriktad under tävlingen.

 • Connector.

  Onsdag 24 aug: Klassjoggen

  Drottningtorget, Storgatan, Österlånggatan ca. 10:00-15:00

 • Connector.

  Torsdag 25 aug: GKN-loppet

  Åkersbergsvägen (Klaffbron till Oscarsbron) ca. 17:30-21:00

 • Connector.

  Fredag 26 aug: Integra Sprint Race

  Åkersbergsvägen ca. 15:00-19:00

 • Connector.

  Fredag 26 aug: Sting Hill Race

  Oskarsbron, Landbergsliden samt Åkersbergsvägen mellan Oskarsbron till Insikten (Trafik till slussområdet passerar öster om kyrkan) ca. 19:00-22:00

 • Connector.

  Lördag 27 aug: Barnloppet

  Åkersbergsvägen i höjd med Trollhättans kyrka till Insikten (Vattenfalls lokaler) ca. 11:50-12:30 (Trafik till slussområdet passerar öster om kyrkan)

 • Connector.

  Lördag 27 aug: Alliansloppet

  Åkerssbergsvägen (Klaffbron till Oscarsbron) ca. 07:00-21:00
  Boende i slussområdet kan passera via Landbergsliden, förutom vid start då klungorna passerar. Edsvägen enkelriktas under loppet.

KÖR STALLBACKABRON!
Undvik: NÄL-rondellen, Edsvägen, Klaffbron och Båbergsrondellen.

Edsvägen kommer att vara enkelriktad i norrgående riktning under loppet på lördagen 27 augusti.

Avstängningar för byggnation av start- och målområde på Åkersbergsvägen (Klaffbron-Oscarsbron):

Landbersgliden öppen:
Fre 26/8 07:00-21:00
Söndag 28/8: 07:00-19:00

Tillfällig hastighetsbegränsning till 30 km/h på Åkersbergsvägen (start-/målrakan) måndag 15/8 till söndag 28/8

Alliansloppet hälsar dig härmed hjärtligt välkommen att åka loppet, titta på loppet, heja fram dina favoriter eller följa loppet via www.alliansloppet.se. Även i år kommer loppet att TV-sändas med tillhörande sommarstudio. Så har du inte möjlighet att följa loppet live så kan du följa dramatiken från TV soffan!

Alliansloppets nyhetsbrev

Nyheter och viktig information direkt till din inbox.
Prenumerera!