ALLIANSLOPPET ACTION WEEK

Short Track Kayak • TBD • Start kl. TBD

Staples presenterar

Short Track Kayak

Full action i kanalen! I Augusti utlovar vi en spektakulär upplevelse i Trollhätte kanal - då möts elitkanotister från Sverige och Norge för första gången i Nations Challenge för att kämpa för sina länder.


Tävlingsformen är short track, en publikvänlig kamp där deltagarna kör två varv på en cirka en kilometer lång varvbana. Under loppet måste de tävlande vid två tillfällen ta sig upp på land, lyfta sin kanot och springa en kort sträcka innan de paddlar vidare. Det går snabbt, det är tajt, det är hetsigt!

Dramat utspelar sig mitt i kanalen mellan klaffbron och järnvägsbron. Vi räknar med fullt publikstöd längs hela Strandgatan och Spiköns östra strand!

Tävlingen arrangeras av Trollhätte kanotklubb i samarbete med Svenska kanotförbundet och Alliansloppet Action Week.

Image

Om Trollhätte kanotklubb

Trollhätte kanotklubb grundades 1934 och drygt 80 år senare är det fortfarande en aktiv klubb med runt 230 medlemmar. I dag satsar man mest på ungdomarna och ordnar bland annat kanotskola för 10-15-åringar varje sommar.

Som medlem kan du låna någon av klubbens cirka 50 olika kajaker mot en motionsavgift. Många medlemmar har också egen kajak, och då går det att hyra en kajakplats i mån av plats.

För dig som är nyfiken och vill prova på att paddla kajak ordnar klubben nybörjartillfällen under 2018. Läs mer på TKK:s hemsida.

trollhattekanotklubb.se

Short Track Yakak presenteras av

Image
Image

Short Track Kayak ingår som en del av