Skip to main content
Alliansloppet rollerskiInformation

World Classic Tour Tecknar ett spännande nytt titelpartnerskap.

By 8 juni 2022oktober 11th, 2022No Comments
World Classic Tour, sommarens långdistansmästerskap i skidåkning, är tillbaka med en ny titelsponsor: Mitsubishi Electric. Välkommen Mitsubishi Electric till World Classic Tour!

Skidvärlden börjar få sommarkänslor och temperaturen kommer att stiga ännu mer i och med lanseringen av Mitsubishi Electric World Classic Tour! På grund av covid-19 har World Classic Tour haft två års uppehåll. Denna säsong kommeratt innefatta tre av de största rullskidsevenemangen, fördelat på fem lopp och ett virtuellt evenemang.
World Classic Tour startade 2016 i syfte att utveckla långdistanslopp för sommarskidåkning samt att exponera och skapa intresse för längdskidåkning under sommarsäsongen över hela världen. Det nya samarbetet med Mitsubishi Electric kommer att ta turnén tillbaka på vägarna.

Mitsubishi Electric är ett av världens ledande företag inom klimatprodukter som värmepumpar, luftkonditionering och ventilation. Anna Sjöström, marknadschef på Mitsubishi Electric Sverige, och Tommy Nilsen, marknadschef på Mitsubishi Electric Norge, berättar om det nya samarbetet mellan Mitsubishi Electric och World Classic Tour:
”Det är ett väldigt roligt samarbete för oss på Mitsubishi Electric Sverige och Norge för att tillsammans skapa fantastiska rullskidsminnen till alla fans där ute. Vi är glada över att kunna bidra till World Classic Tour och ser fram emot evenemangen och all den glädje och spänning de kommer att ge oss alla under sommaren.”

Det nyligen tillkomna evenemanget Toten Skifestival i Raufoss, Norge drar igång festligheterna. Sedan följer Blink Skifestival i Sandnes, med hisnande Lysebotn Opp Double Poling och Blink Classics. Idrottarna åker sedan till Sverige för Trollhättan Action Week som står värd för de två sista tävlingarna, Alliansloppet och det individuella loppet på 15 km. Mitsubishi Electric World Classic Tour lovar att göra en sensationell comeback i sommar!

De bästa långdistanslagen kommer att ingå i Mitsubishi Electric World Classic Tour och kommer att utmanas av traditionella världscupåkare för att erbjuda en fantastisk show i sommar.

Baptiste Noël, projektledare för Mitsubishi Electric World Classic Tour, är verkligen exalterad över detta partnerskap:
”Vi har verkligen saknat World Classic Tour de senaste två åren. Det är fantastiskt att samarbeta med ett så starkt företag som Mitsubishi Electric för att återuppliva Touren igen. Vi ser fram emot fantastiska tävlingar, många fans både vid sidan av vägen men även hemma framför TV:n. Vi hoppas på många hårda dueller mellan atleterna och proffsteamen om totalsegern. Vi längtar till att få starta säsongen!”

Turnén kommer att sändas på nationell TV i Norge och Sverige och på andra internationella plattformar. De norska evenemangen går att följa på NRK och det svenska evenemanget på TV4. Mer information om sändningen kommer.

Mitsubishi Electric World Classic Tour events:

  • 18e  Juni, Totenrullen 60 km
  • 3e  Augusti, Lysebotn Opp Double Poling 7,5 km
  • 4e Augusti, Blink Classics 52 km
  • 27e Augusti, Alliansloppet 48 km
  • 28e Augusti, Alliansloppet Individual Start 15 km
  • Virtuellt evenemang: World Rollerski Week – mer information kommer.

Läs mer om här: Mitsubishi Electric World Classic Tour