Skip to main content

INDIVIDUAL START

PROGRAM

Söndag 25 augusti 2024

  • 12:05 Herrar 15km
  • 13:00 Damer 15km

VAR?

Hansenplatsen – Landbergsliden – Fagerstrandsbacken i Trollhättan

FÖR BESÖKARE

På samtliga områden är det fri entré.

Start- och målområde för 15 km individuell start är vid Hansenplatsen i Trollhättan.  Det finns även två publikzoner längst med banan, en vid backen upp för Landbergsliden och en upp för Fagerstrandsbacken.

Vad finns vid start- och målområde?

Upplev pulsen från vårt start- och målområde!

I från läktaren kan du lyssna till Roberto Vacchi som guidar dig genom loppet i från scenen. För att inte missa något längst med banan kan du följa tävlingen från storbildsskärmen.

Vid start- och målområdet finns även våra partners på plats med aktiviteter för hela familjen. Om du blir du hungrig kan du köpa dig något gott att äta och dricka i restaurangtältet. På området finns WC/RWC.

Ta dig hit:

  • Gång- och cykelavstånd från Trollhättans centrum: ca 300 m
  • Kollektivtrafik: Närmsta busshållplats är Trollhättan Drottningtorget
  • Parkering: Se längst ned under Resa & Boende

Om 15km individuellt start på rullskidor

Söndagen, den 25 augusti, genomförs 15 km individuell start för den främsta skideliten.

Följ på plats eller framför tv:n när internationella landslagsåkarna samt de bästa långloppsåkarna från Ski Classics fajtas om segern.

Var 30 sekund ger sig en av åkarna ut längst den kuperade 7,5 km långa banan där åkarna ska ta sig runt två varv. Här gäller det att på snabbast tid ta sig in i mål för att stå som segrare.

Starten sker på Hansenplatsen i Trollhättan innan åkarna tar sig mot Trollhättans kyrka, vidare upp för sega Landbergsliden. Därefter åker skidåkarna in mot Strömslund för att sedan bestiga tuffa Fagerstrandsbacken innan den sista biten in för varvning eller målgång.

Utöver start- och målområdet finns det två publikzoner runt om banan. Ena zonen är i backen upp för Landbergsliden och den andra är i Fagerstrandsbacken. Bra att veta är att vissa delar längst med banan är avstängda, därför rekommenderar vi publik som ska till Fagerstrandsbacken att till fots ta sig via Albert Hotel. Var snälla att respektera TV-zoner och var uppmärksamma när ni krossar vägen längst med banan.

15 km individuell start är avslutningsloppet för långloppsvärldscupen Mitsubishi Electric World Classic Tour