Skip to main content

SPRINT

Program

Fredag 23 augusti 2024

  • 14:05 Kval Sprint 1,3 km Skating Damer och Herrar.
  • 14:50 Finaler Sprint 1,3 km Skating Damer och Herrar

VAR?

Hansenplatsen – Landbergsliden i Trollhättan

FÖR BESÖKARE

På samtliga områden är det fri entré.

Startområde för sprinttävlingarna är vid Hansenplatsen i Trollhättan. Utöver startområdet finns det två publikzoner, ena zonen är vid Trollhättans kyrka och den andra är i stigningen upp för Landbergsliden. På toppen av backen går åkarna i mål.

Vad finns vid startområdet?

Upplev pulsen från startområdet!

I från starten kan du lyssna till Roberto Vacchi som guidar dig genom tävlingen i från scenen. För att inte missa något upp för Landbergsliden kan du följa tävlingen från storbildsskärmen.

Vid startområdet finns även våra partners på plats med aktiviteter för hela familjen. Om du blir du hungrig kan du köpa dig något gott att äta och dricka i restaurangtältet. På området finns WC/RWC.

Ta dig hit:

  • Gång- och cykelavstånd från Trollhättans centrum: ca 300 m
  • Kollektivtrafik: Närmsta busshållplats är Trollhättan Drottningtorget
  • Parkering: Se längst ned under Resa & Boende

Om sprinten på rullskidor

Fredagen, den 23 augusti, genomförs tävlingen för främsta skideliten.

Följ på plats eller framför tv:n när internationella landslagsåkarna fajtas om segern.

Starten för sprinttävlingarna är på Hansenplatsen. De tävlande åker 1,3 km innan de går i mål på toppen av Landbergsliden. Sprinten startar med individuell start. I från den individuella starten går de 30 snabbaste åkarna vidare till kval. I kvalet är det istället 5 st heat där 6 tävlande startar tillsammans i varje omgång. Därefter följer semifinal för de två bäst placerade åkarna i varje heat plus de två bästa åktiderna bland alla som kom trea och fyra i varje omgång. När semifinalerna är över är det slutligen dags för de snabbaste åkarna att göra sig redo för final! Åkaren som tar sig först över mållinjen uppe på Landbergsliden står som vinnare.

Utöver startområdet finns det två publikzoner längst med banan. Ena zonen är vid Trollhättans kyrka och den andra är i den tuffa stigningen i Landbergsliden som leder upp till mål. Var snälla att respektera tv-zoner och var uppmärksamma när ni krossar vägen längst med banan.

Sprint Damer presenteras av Väst Sverige

Sprint Herrar presenteras av Consto