HÅLLBARHET 

Hållbarhets certifiering

För oss på Trollhättan Action Week är det en självklarhet att vi skulle hållbarhetscertifiera oss för att vara med och bidra till planetens välbehåll. Vi vill också bidra till att Trollhättan som stad ska tänka och andas hållbarhet kontinuerligt för planetens skull. Vår guide till ett bättre hållbarhetsarbete är målen i Agenda 2030. Därför var det solklart att arbeta med Greentime, som erbjuder ett fantastiskt och pedagogiskt verktyg för oss organisationer och företag.

Trollhättan Action Weeks vision inom hållbarheten är att vara ett av världens mest hållbara idrottsarrangemang.

Miljömässig hållbarhet

Vi bjuder på upplevelser och miljöer som slår våra deltagare med häpnad – som överträffar deras förväntningar varje gång. Vi tror på framtiden och arbetar hårt för att minska vår påverkan på miljön.

Trollhättan Action Week är en del av West Sweden Action Weeks. Med andra arrangör, har vi gemensamt bestämt oss för att:

 • Inte använda engångsplast
 • Lämna naturen i samma skick som när vi kom
 • Prioritera lokal och ekologisk mat
 • Uppmuntra till att söka information om arrangemanget på hemsidan och sociala medier för att minska användandet av papper
 • Begränsa eller avstå ifrån utdelning av goodie-bags och medaljer
 • Uppmuntra till klimatkompensation
 • Uppmuntra till hållbart resande
vasttrafik

Res med Västtrafik

Upptäck Västsverige med kollektivtrafiken. På Västtrafik finns allt du behöver för att planera din resa. Hitta bästa resvägen med reseplaneraren, få överblick över linjer med tidtabeller, kartor och biljetter.

Planera din resa >

Resans klimatpåverkan

Vi arbetar hårt för att minska vår påverkan på miljön. För att beräkna vilken klimatpåverkan din resa till våra evenemang har kan du nyttja vår semesterkalkylator.

Semesterkalkylator >

Social Hållbarhet

Alliansloppet brinner starkt för den sociala hållbarheten. Vår vision är att erbjuda alla åldrar att på något sätt ta del av arrangemanget och att synliggöra sporter som vanligtvis inte får så stort utrymme i media.

 • Med Klassjoggen involverar vi samtliga barn och ungdomar i årskurs F – 9 i en gemensam skolaktivitet vid höstterminens start och Barnloppet är en tävling för alla barn upp till 12 år.
 • Med landskamper i olika Parasporter och AO-loppet involverar vi funktionshindrade att delta.
 • Juniorer/framtida atleter bjuds in till juniortävlingar och landskamper
 • Boende från äldreboende ges möjlighet att se Alliansloppet utefter banan. En dag under arrangemanget bjuds samtliga pensionärer i Trollhättans kommun på korv med bröd samt kaffe och kaka.
 • Med våra funktionärer skapar vi kontakter mellan människor och utvecklar samarbetet med de föreningar som hjälper oss med våra arrangemang

Alliansloppet har varit ledande i att främja rullskidåkning i Sverige och var det första rullskidloppet som fick status som seedningslopp till Vasaloppet.

alliansloppet-baberg-2017-30
Race running Alliansloppet

Ekonomisk Hållbarhet

Den ekonomiska hållbarheten är också en viktig del för Trollhättan Action Week.

Våra Sponsorträffar ger möjlighet för våra sponsorer att skapa nya nätverk. Lokala och nationella företag får möjlighet att träffas vilket hjälper lokala företag att växa och utvecklas.

Vi har valt att i år 2021 ge ut goodie-bags till våra deltagare, dem innehåller väl utvalda produkter som har ett speciellt syfte för oss. Det kan du läsa mer om nedan under separat produkt.

Vi kommer också ge möjligheten till våra deltagare att ta emot den eller inte. För att på så sätt vara snällare mot miljön. Vi kommer ordna så att om man inte vill ha sin goodie-bag så kan man snällt tacka nej eller om man bara vill ha en viss specifik produkt i påsen så kan man lämna resterande i en låda någonstans på området som kommer informeras vid utlämning av nummerlappar.

”Via Color Sensitive tvättkapslar Clean+Care är färdigdoserade med effektivt tvättkoncentrat vilket gör det enkelt för dig att få skinande ren tvätt varje gång och undvika överdosering. Med färdigdoserade tvättkapslar undviks överdoseringar vilket är bättre för miljön. Samt svanenmärkt FÖR BÄSTA RESULTAT! Rekommenderas av Astma & Allergi Allergiförbundet

Axe limited edition Unite body spray – love is love! Med en fräsch unisex-doft för ALLA!

Maximum Protection 45/50ml antiperspirant stick deo är Rexonas mest effektiva skydd mot svett, utvecklat för att bekämpa kraftig svettning och dålig lukt i upp till 96h. Självklart är den dermatologiskt testad.

Oavsett om du klättrar uppför ett berg, springer efter bussen, gör en presentation för chefen eller går på en dejt, kan du lita på att du har det bästa skyddet mot svett och lukt. Rexona – It won’t let you down.