Skip to main content

HÅLLBARHET 

Hållbarhets certifiering

För oss på Trollhättan Action Week är det en självklarhet att vi skulle hållbarhetscertifiera oss för att vara med och bidra till planetens välbehåll. Vi vill också bidra till att Trollhättan som stad ska tänka och andas hållbarhet kontinuerligt för planetens skull. Vår guide till ett bättre hållbarhetsarbete är målen i Agenda 2030. Därför var det solklart att arbeta med Greentime, som erbjuder ett fantastiskt och pedagogiskt verktyg för oss organisationer och företag.

Trollhättan Action Weeks vision inom hållbarheten är att vara ett av världens mest hållbara idrottsarrangemang.

Miljömässig hållbarhet

Vi bjuder på upplevelser och miljöer som slår våra deltagare med häpnad – som överträffar deras förväntningar varje gång. Vi tror på framtiden och arbetar hårt för att minska vår påverkan på miljön.

Trollhättan Action Week är en del av West Sweden Action Weeks. Med andra arrangör, har vi gemensamt bestämt oss för att:

 • Inte använda engångsplast
 • Lämna naturen i samma skick som när vi kom
 • Prioritera lokal och ekologisk mat
 • Uppmuntra till att söka information om arrangemanget på hemsidan och sociala medier för att minska användandet av papper
 • Begränsa eller avstå ifrån utdelning av goodie-bags och medaljer
 • Uppmuntra till klimatkompensation
 • Uppmuntra till hållbart resande
vasttrafik

Res med Västtrafik

Upptäck Västsverige med kollektivtrafiken. På Västtrafik finns allt du behöver för att planera din resa. Hitta bästa resvägen med reseplaneraren, få överblick över linjer med tidtabeller, kartor och biljetter.

Planera din resa >

Resans klimatpåverkan

Vi arbetar hårt för att minska vår påverkan på miljön. För att beräkna vilken klimatpåverkan din resa till våra evenemang har kan du nyttja vår semesterkalkylator.

Semesterkalkylator >

Social Hållbarhet

Alliansloppet brinner starkt för den sociala hållbarheten. Vår vision är att erbjuda alla åldrar att på något sätt ta del av arrangemanget och att synliggöra sporter som vanligtvis inte får så stort utrymme i media.

 • Med Klassjoggen involverar vi samtliga barn och ungdomar i årskurs F – 9 i en gemensam skolaktivitet vid höstterminens start och Barnloppet är en tävling för alla barn upp till 12 år.
 • Med landskamper i olika Parasporter och AO-loppet involverar vi funktionshindrade att delta.
 • Juniorer/framtida atleter bjuds in till juniortävlingar och landskamper
 • Boende från äldreboende ges möjlighet att se Alliansloppet utefter banan. En dag under arrangemanget bjuds samtliga pensionärer i Trollhättans kommun på korv med bröd samt kaffe och kaka.
 • Med våra funktionärer skapar vi kontakter mellan människor och utvecklar samarbetet med de föreningar som hjälper oss med våra arrangemang

Alliansloppet har varit ledande i att främja rullskidåkning i Sverige och var det första rullskidloppet som fick status som seedningslopp till Vasaloppet.

alliansloppet-baberg-2017-30
Race running Alliansloppet

Ekonomisk Hållbarhet

Den ekonomiska hållbarheten är också en viktig del för Trollhättan Action Week.

Våra Sponsorträffar ger möjlighet för våra sponsorer att skapa nya nätverk. Lokala och nationella företag får möjlighet att träffas vilket hjälper lokala företag att växa och utvecklas.