Alliansloppet

Rullskidsloppet för alla som gillar att utmana sig själva – motionärer och världselit på samma startlinje!

Välkomna att anmäla er till loppet för alla rullskidsåkare oavsett nivå!

29 Augusti 2020

Ta chansen att få vara med om en rolig upplevelse i härlig gemenskap vid Trollhättans fallområde.

Om Alliansloppet

Alliansloppet startades 2007 och rullskidloppet har sedan dess utvecklats till en folkfest för motionären såväl som för eliten. Loppet startar i det unika fallområdet i Trollhättan och körs sedan på en varvbana som mäter 16 km. Banan är väldigt enkel med avseende på utförsbackar vilket gör att alla kan deltaga. Det finns tre distanser att välja på; 16, 32 och 48 km som alla körs i klassisk teknik. Tävlingsklasser är 32 och 48 km. Motionsklasser är 16, 32 och 48 km. 16 km kan man även åka inlines – med eller utan stavar.

Nyhet!

Like a Pro …

Istället för vanlig nummerlapp, gör din personliga tröja med ditt namn när du anmäler dig före 15 juli 2020 för 200:- extra.

West sweden action weeks

West Sweden Action Weeks samlar loppen för dig som springer, paddlar, cyklar, simmar eller åker rullskidor. Detta är en folkfest där alla får vara med, och där hållbarhet står i första led. Utmana dig själv!

Läs mer om West Sweden Action Weeks

Alliansloppet är även en del av Guide World Classic Tour. I Guide World Classic Tour ingår dom största europeiska långdistans tävlingarna på rullskidor.

Läs mer om Guide World Classic Tour

Nations Challenge är ett unikt koncept som pågår under Alliansloppet Action Week. Utmaningen består i en idrottslig duell mellan de bästa atleterna från Sverige och Norge. De tävlande kan bestå av både junior, elit, damer eller herrar.

Läs mer om Nations Challenge

Visma Ski Classics Challengers-serie inkluderar lopp från hela världen och även rullskidslopp. Challenger-serien innefattar ett könsneutralt rankningssystem som öppnar upp för alla deltagare i loppen att jämföra sig med kompisar som deltar i Visma Ski Classics-evenemang.

Läs mer om Visma Ski Classics Challengers