Alliansloppet Rollerski Rullskidor

Rullskidsloppet för alla som gillar att utmana sig själva – motionärer och världselit på samma startlinje!

Anmälan (öppnar inom kort)

Välkomna att anmäla er till loppet för alla rullskidsåkare oavsett nivå!

28 Augusti 2021

Information om COVID-19

Vi jobbar för att genomföra ett Covid-19 säkert evenemang. Vi har nämligen tagit fram en strategi för olika scenarion. Vi vill kommunicera och uppdatera vår plan i förhållande med FHMs aktuella riktlinjer.

I ett första steg begränsar vi registreringsnumren till 500 deltagare. Fler startplatser kan öppnas upp om den faktiska begränsningen tillåter det.

Vid inställning eller begränsning av antalet deltagare kommer registreringsavgiften antingen att återbetalas eller flyttas till Alliansloppet 2022.

Om Alliansloppet

Alliansloppet startades 2007 och rullskidloppet har sedan dess utvecklats till en folkfest för motionären såväl som för eliten. Loppet startar i det unika fallområdet i Trollhättan och körs sedan på en varvbana som mäter 16 km. Banan är väldigt enkel med avseende på utförsbackar vilket gör att alla kan deltaga. Det finns tre distanser att välja på; 16, 32 och 48 km som alla körs i klassisk teknik. Tävlingsklasser är 32 och 48 km. Motionsklasser är 16, 32 och 48 km. 16 km kan man även åka inlines – med eller utan stavar.

Ta chansen att få vara med om en rolig upplevelse i härlig gemenskap vid Trollhättans fallområde.

Alliansloppet Staffeten presented by KSEL

Vi är glada att presentera första Alliansloppet Stafetten presented by KSEL! Tre deltagare per lag kör var sitt varv på 16 km, totalt 48 km! Skapa ditt drömlag idag: bjud in kompisar, familj eller kollegor att tillbringa en glädjefylld förmiddag på rullskidor. Du skapar ditt lag som du själv vill; mixat, enbart kvinnor eller enbart män – alla kommer att finnas med på den unika resultatlista.

Det är alltid bättre tillsammans!

Alliansloppet Stafetten är också den perfekta anledningen att träna ihop under sommaren som förberedelse för denna festdag! 

Bär ditt lagnamn med stolthet! För 600 kr extra per lag får ni ett unikt samlarobjekt, en Alliansloppet Stafetten-nummerlapp med ert lagnamn på!

Anmälan

Anmälan öppnar inom kort.

Alliansloppet 48 km TÄVLING och MOTION:

599 kr –  x Maj – 20 Augusti (sista anmälningsdag)

Alliansloppet 32 km TÄVLING och MOTION:

499 kr – x Maj – 20 Augusti (sista anmälningsdag)

Alliansloppet 16 km MOTION:

399 kr – x Maj – 20 Augusti (sista anmälningsdag)

Alliansloppet Stafetten presented by KSEL (lag av 3)

1 100 kr/lag – x Maj – 20 Augusti (sista anmälningsdag)

Anmälan Alliansloppet öppnar inom kort!
Vasaloppet officiellt seedningslopp
Alliansloppet är även officiellt seedningslopp för Vasaloppet!
West sweden action weeks
Square_world_classic_tour_logo_white background600x400px

West Sweden Action Weeks samlar loppen för dig som springer, paddlar, cyklar, simmar eller åker rullskidor. Detta är en folkfest där alla får vara med, och där hållbarhet står i första led. Utmana dig själv!

Läs mer om West Sweden Action Weeks

Alliansloppet är även en del av World Classic Tour. I World Classic Tour ingår dom största europeiska långdistans tävlingarna på rullskidor.

Läs mer om World Classic Tour

Visma Ski Classics Challengers-serie inkluderar lopp från hela världen och även rullskidslopp. Challenger-serien innefattar ett könsneutralt rankningssystem som öppnar upp för alla deltagare i loppen att jämföra sig med kompisar som deltar i Visma Ski Classics-evenemang.

Läs mer om Visma Ski Classics Challengers