Alliansloppet

Rullskidsloppet för alla som gillar att utmana sig själva – motionärer och världselit på samma startlinje!

Välkomna att anmäla er till loppet för alla rullskidsåkare oavsett nivå!

29 Augusti 2020

Alliansloppet 2020 är inställt.

Viktigt meddelande från Alliansloppet Action Week

Restriktionerna som fortfarande gäller i Sverige tillåter inte att vi genomför Alliansloppet Rullskidor 48 – 32 – 16 km och Alliansloppet MTB i oktober.

Vi har gjort allt vad vi kunnat för att hitta en säker lösning för att kunna genomföra arrangemanget och försökte vinna tid genom att skjuta upp det till oktober. Tyvärr kan vi inte erbjuda ett säkert och roligt evenemang under nuvarande förutsättningar. Arrangemanget vi genomförde i slutet av augusti i Trollhättan under Alliansloppet Action Week samlade färre än 50 elitåkare och genomfördes utan publik. Det känns, med nuvarande förutsättningar, omöjligt att genomföra ett arrangemang som samlar hundratals deltagare och publik.

För de deltagare som redan registrerat sig finns följande alternativ

  • Få full återbetalning av anmälningsavgiften
  • Skjuta upp registreringen till Alliansloppet rullskidor och MTB 2021

För att ändra din anmälan, kontakta Niclas på seedning@alliansloppet.se.

För att följa de senaste uppdateringarna och information från Alliansloppet gå in på Alliansloppets hemsida. https://www.alliansloppet.se/info-om-covid-19/

Om Alliansloppet

Alliansloppet startades 2007 och rullskidloppet har sedan dess utvecklats till en folkfest för motionären såväl som för eliten. Loppet startar i det unika fallområdet i Trollhättan och körs sedan på en varvbana som mäter 16 km. Banan är väldigt enkel med avseende på utförsbackar vilket gör att alla kan deltaga. Det finns tre distanser att välja på; 16, 32 och 48 km som alla körs i klassisk teknik. Tävlingsklasser är 32 och 48 km. Motionsklasser är 16, 32 och 48 km. 16 km kan man även åka inlines – med eller utan stavar.

Ta chansen att få vara med om en rolig upplevelse i härlig gemenskap vid Trollhättans fallområde.

Alliansloppet Staffeten presented by KSEL

Vi är glada att presentera första Alliansloppet Stafetten presented by KSEL! Tre deltagare per lag kör var sitt varv på 16 km, totalt 48 km! Skapa ditt drömlag idag: bjud in kompisar, familj eller kollegor att tillbringa en glädjefylld förmiddag på rullskidor. Du skapar ditt lag som du själv vill; mixat, enbart kvinnor eller enbart män – alla kommer att finnas med på den unika resultatlista.

Det är alltid bättre tillsammans!

Alliansloppet Stafetten är också den perfekta anledningen att träna ihop under sommaren som förberedelse för denna festdag! 

Bär ditt lagnamn med stolthet! För 600 kr extra per lag får ni ett unikt samlarobjekt, en Alliansloppet Stafetten-nummerlapp med ert lagnamn på!

Anmälan

Alliansloppet 48 km TÄVLING och MOTION:

499 kr – Early bird: 15 December – 05 Januari

599 kr – 06 Januari – 30 April

699 kr – 1 Maj – 16 Augusti (sista anmälningsdag)

Alliansloppet 32 km TÄVLING och MOTION:

399 kr – Early bird: 15 December – 05 Januari

499 kr – 06 Januari – 30 April

599 kr – 1 Maj – 16 Augusti (sista anmälningsdag)

Alliansloppet 16 km MOTION:

299 kr – Early bird: 15 December – 05 Januari

399 kr – 06 Januari – 30 April

499 kr – 1 Maj – 16 Augusti (sista anmälningsdag)

Alliansloppet Stafetten presented by KSEL (lag av 3)

750 kr/lag – Early bird: 15 December – 05 Januari

1 050 kr/lag – 06 Januari – 30 April

1 350 kr/lag – 1 Maj – 16 Augusti (sista anmälingsdag)

Anmälan Alliansloppet 2020
Vasaloppet officiellt seedningslopp
Alliansloppet är även officiellt seedningslopp för Vasaloppet!

Nytt i år! Mat är inkluderat i anmälningsavgiften.

Alliansloppet
collector bib 2020 alliansloppet

Nyhet!

Like a Pro …

För 200kr extra får du ett unikt samlarobjekt, en Alliansloppet -nummerlapp med ditt namn på när du anmäler dig före 15 juli 2020!

Alliansloppet
West sweden action weeks

West Sweden Action Weeks samlar loppen för dig som springer, paddlar, cyklar, simmar eller åker rullskidor. Detta är en folkfest där alla får vara med, och där hållbarhet står i första led. Utmana dig själv!

Läs mer om West Sweden Action Weeks

Alliansloppet är även en del av Guide World Classic Tour. I Guide World Classic Tour ingår dom största europeiska långdistans tävlingarna på rullskidor.

Läs mer om Guide World Classic Tour

Nations Challenge är ett unikt koncept som pågår under Alliansloppet Action Week. Utmaningen består i en idrottslig duell mellan de bästa atleterna från Sverige och Norge. De tävlande kan bestå av både junior, elit, damer eller herrar.

Läs mer om Nations Challenge

Visma Ski Classics Challengers-serie inkluderar lopp från hela världen och även rullskidslopp. Challenger-serien innefattar ett könsneutralt rankningssystem som öppnar upp för alla deltagare i loppen att jämföra sig med kompisar som deltar i Visma Ski Classics-evenemang.

Läs mer om Visma Ski Classics Challengers