Alliansloppet Rollerski Rullskidor

Rullskidsloppet för alla som gillar att utmana sig själva – motionärer och världselit på samma startlinje!

Välkomna att anmäla er till loppet för alla rullskidsåkare oavsett nivå!

28 Augusti 2021

Alliansloppet är stolt presenteras av:
PE logga VIT-ROSA

Om Alliansloppet

Alliansloppet startades 2007 och rullskidloppet har sedan dess utvecklats till en folkfest för motionären såväl som för eliten. Loppet startar i det unika fallområdet i Trollhättan och körs sedan på en varvbana som mäter 16 km. Banan är väldigt enkel med avseende på utförsbackar vilket gör att alla kan deltaga. Det finns tre distanser att välja på; 16, 32 och 48 km som alla körs i klassisk teknik.

I 2021 kommer upplägget för Alliansloppet se annorlunda ut gentemot tidigare år. Två olika start/tävlingar kommer att arrangeras: Alliansloppet OPEN, 16-32-48 km och Alliansloppet ELIT 48 km.

Alliansloppet ELIT begränsad till landslagsåkare, Visma Ski Classics Pro Team åkare och åkare med en aktiv FIS kod under 200 FIS distanspoäng. Arrangören innehar rätten att dela ut wildcard till både damer och herrar. Alliansloppet ELIT kommer att arrangeras med en gräns på 150 deltagare (Max 100 män – max 50 damer, detta är baserat på deltagarfördelningen från tidigare upplagor. Antalet startplatser för damer kan tillkomma om intresset är stort för damklassen).

Ta chansen att få vara med om en rolig upplevelse i härlig gemenskap vid Trollhättans fallområde.

Trollhättan Action Week 2021 arrangeras utan publik. Endast personer med tillstånd får vistas vid start och målområdet. Mer information finns här

Alliansloppet är även officiellt seedningslopp för Vasaloppet!
Vasaloppet officiellt seedningslopp

Anmälan är öppen! 

Vi jobbar för att genomföra ett Covid-19 säkert evenemang. I ett första steg begränsar vi registreringsnumren till 500 deltagare. Fler startplatser kan öppnas upp om den faktiska begränsningen tillåter det.

Vid inställning eller begränsning av antalet deltagare kommer registreringsavgiften antingen att återbetalas eller flyttas till Alliansloppet 2022.

Anmälan

Anmälan öppnar 11 Juni 2021

Alliansloppet 48 km OPEN

599 kr – 11 Juni – 20 Augusti (sista anmälningsdag)

Alliansloppet 32 km OPEN

499 kr – 11 Juni- 20 Augusti (sista anmälningsdag)

Alliansloppet 16 km OPEN

399 kr – 11 Juni – 20 Augusti (sista anmälningsdag)

Alliansloppet 48 km ELIT väntelista

Läs mer om Alliansloppet Elit kval här.

Ordinarie anmälan är öppen till och med  fredag 20 augusti 2020.

Till Anmälan
Alliansloppet Start
Alliansloppet

Erbjudande från Arena Älvhögsborg till årets deltagare i Alliansloppet

Som deltagare i Alliansloppet får du ett gratis utebadbesök av vår samarbetspartner Arena Älvhögsborg.
Erbjudandet gäller för dig och en vän eller familjen 28-29 augusti. Visa bara upp startbevis i receptionen och simma lugnt!

West sweden action weeks
Square_world_classic_tour_logo_white background600x400px

West Sweden Action Weeks samlar loppen för dig som springer, paddlar, cyklar, simmar eller åker rullskidor. Detta är en folkfest där alla får vara med, och där hållbarhet står i första led. Utmana dig själv!

Läs mer om West Sweden Action Weeks

Alliansloppet är även en del av World Classic Tour. I World Classic Tour ingår dom största europeiska långdistans tävlingarna på rullskidor.

Läs mer om World Classic Tour

Visma Ski Classics Challengers-serie inkluderar lopp från hela världen och även rullskidslopp. Challenger-serien innefattar ett könsneutralt rankningssystem som öppnar upp för alla deltagare i loppen att jämföra sig med kompisar som deltar i Visma Ski Classics-evenemang.

Läs mer om Visma Ski Classics Challengers