Skip to main content

OM GRAN CANARIA VIRTUAL CHALLENGE

För att fira vårt samarbete med Gran Canaria som en officiell träningsdestination för Trollhättan Action Week lanserar vi en helt ny Virtual Challenge.

Från 15 MAJ – 15 JUNI 2021 – Alla dina träningspass räknas! 

Samla på dig kilometer eller höjdmeter för att slutföra utmaningen.

CLIMB CHALLENGE  

UP UP UP !!! Bestig Gran Canarias högsta berg, Pico de las Nieves i en eller flera etapper.

Totalt ska du samla på dig 1949 höjdmeter för att klara utmaningen.

Varje sport/aktivitet räknas och det går även bra att blanda löpning, cykling, mountainbike, rullskidåkning, vandring och liknande.

DELTA

DISTANCE CHALLENGE

Ta dig an utmaningen att korsa Gran Canaria från norr till söder i en eller flera etapper, en sträcka på 82 kilometer.

(Distansen mellan Agaete och Maspalomas via vandringsstigar).

Varje sport/aktivitet räknas och det går även bra att blanda löpning, cykling, mountainbike, rullskidåkning, vandring och liknande.

DELTA

VAD ÄR ETT VIRTUELLT LOPP?

En virtuellt lopp är en tävling där deltagarna tävlar mot varandra under en begränsad tidsperiod (15 maj-15 juni) var de än befinner sig runt om i världen.

Deltagarens aktivitet registreras på deras GPS-klocka eller app och summeras när aktiviteten är klar. Självklart kan man genomföra träningspassen i antingen lag eller solo.

HUR DELTAR MAN?

Gran Canaria Virtual Challenge pågår mellan 15 maj till 15 juni 2021 och det går självklart bra att anmäla sig när som under tävlingens gång. Det betyder att du helt själv får välja vilken tidsram du genomför tävlingen under.

Det är gratis att delta i tävlingen, anmälan görs via raceid.

Under tävlingsmånaden registrerar deltagaren sin aktivitet på sin GPS-klocka eller app. Efter avslutad tävling loggar deltagaren in på sitt personliga konto på race-id och summerar sina höjdmeter och/eller distans. Likaså lägger man upp en länk från sin session (Strava, Suunto, Polar, Garmin, Activity Link..).

FÅ CHANS ATT VINNA FINA PRISER!

I slutet av utmaningen väljer vi 13 lyckliga vinnare bland deltagarna som har slutfört utmaningen.

En lycklig vinnare får ta del av 5 nätters hotellboende för två personer nere på Gran Canaria.

12 deltagare (6 kvinnor och 6 män) vinner en fri startplats till något av loppen vid Trollhättan Action Week 2021 och även evenemang i Gran Canaria:

Trollhättan Action Week
2 startplatser – Alliansloppet Rullskidor
2 startplatser – Alliansloppet MTB
2 startplatser – Trollhättan City Trail

Gran Canaria
2 startplatser – Challenge Mogán 2022 (Triathlon)
2 startplatser – Aguas de Teror Trail 2021 (Trail Running)
2 startplatser – Gran Canaria – Maspalomas Marathon (löpning)

Gran Canaria Virtual Challenge

GRAN CANARIA ÄR TROLLHÄTTAN ACTION WEEK OFFICIELLA TRÄNINGS DESTINATION

Du förknippar säkert Gran Canaria för sin populära kust med hotell, restauranger och stränder, men Gran Canaria är också en fantastisk och unik plats för utomhusträning. Ett paradis för cykel, vandring och vattensport som finns till för dig att utforska!

Discover the ”fine weather gym”

Gran Canaria erbjuder en stor variation av mikroklimat och olika landskap. På mindre än en timme med bil så kan du byta hav mot höga berg, platser där du inte hör ett sus av någon annan! På ett kort ögonblick kan du ta dig från de soliga stränderna till ett omfattande nätverk av vandringsleder där du kan spendera en hel dag med att promenera bland tallskogar, eller varför inte följa de slingriga vägarna på cykel och passera genom byar så små att de är borta fortare än kvickt. Gran Canaria är platsen som erbjuder något för alla!

Medeltemperaturen på Gran Canaria är runt 18ºC på vintern jämfört med 8ºC i södra Europa och 0ºC i norra Europa. Även temperaturen är mer stabil än någon annanstans: i genomsnitt är det bara 7ºC skillnad mellan den svalaste och varmaste perioden under dagen. Detta gör ön till en utmärkt plats för träning året om.

Läs mer om de oändliga möjligheterna som Gran Canaria har att erbjuda här:

Gran Canaria

SAMARBETSPARTNER