Skip to main content

Trollhättan Skate Invitational

Presenteras av Junkyard och Staples

Lördagen, den 22 augusti, genomförs en tävling i Skateboard bowl.

Final Damer, 15.00.
Final Herrar, 15.45.

Tävlingen hålls i Junkpark Trollhättan Skatepark, Innovatum.

Under lördagen, den 22 augusti, genomförs Trollhättan Skate Invitational. Det är en parktävling, som går ut på att deltagarna ska göra så bra trix som möjligt i en så kallad bowl. Deltagarna får tre försök på sig, 40 sekunder vardera, därefter får de sin bedömning direkt av domarna. Sveriges främsta åkare har bjudits in till tävlingen – här deltar bland annat Hampus Winberg, Simon Karlsson och Jessica Jansson.

På grund av Folkhälsomyndighetens restriktionen tillåts ingen publik, men tävlingarna kommer streamas live på vår Youtubekanal och Facebook.

Trollhättans Skate Invitational bjöd på en fullspäckad dag med många imponerande åk. Tävlingen arrangerades tillsammans med Trollhättans Skateboardföreing, och var den hittills största tävlingen i deras inomhus-skatehall. Dessutom var det den första tävlingen som körts i Sverige på väldigt lång tid. Hela tävlingen streamades live då publik inte var tillåten. För den som missade att titta, finns den att se på vår Youtubekanal. Du hittar en länk till streamen nedan.

Resultat från årets Trollhättans Skate Invitational:

Damer: Förstaplats, Felicia Jakobsson. På andraplats,  Hedda Hjertberg och på tredjeplats Ruby Linn.

Herrar: Förstaplats, Hampus Winberg och andraplats, Noah Albrektsson. På tredjeplats kom Anders Löwbeer.

Stort tack till Trollhättans Skateboardförening och till årets sponsorer, Staples och Junkyard, som tillsammans möjliggjorde för tävlingen.

Live Streaming