ALLIANSLOPPET ACTION WEEK

AVSTÄNGNINGAR 2017

Information till boende och trafikanter utmed banan.

Alliansloppet är världens största rullskidslopp, en folkfest för skidälskare där motion och elit blandas. Det kommer i år vara ett fem-dagars event med Klassjoggen ONS 23/8, GKN-loppet med en separat del kallad OCAB-loppet TORS 24/8, Rullskidsprint och backrace FRE 25/8 samt Alliansloppet och Barnloppet LÖR 26/8 och till sist ett för året nytt MTB-lopp SÖN 27/8.

Alliansloppet samlar motionärer/elit/världselit från många länder. Detta ger oss som bor i området en unik möjlighet att visa upp våra vackra städer, landsbygd, natur, företagande och allt annat vi är stolta över för varandra och omvärlden.

För att detta ska vara möjligt att genomföra krävs det att säkerheten för åkare och trafikanter hålls på högsta möjliga nivå. Vi är därför noggranna med skyltning, har funktionärer i korsningar/utfarter, närhet till sjukvårdare, information till boende och trafikanter mm. Polis kommer att närvara under loppet, både som föråkare och posterade utmed banan.

Det kommer att vara begränsad framkomligheten längs banan SÖN 27/8 ca. kl.09:00-18:00. Vi vill därför be er, om det är möjligt, att ställa bilen under denna tid. Vi vill också be er som bor längs Edsvägen, i de fall ni måste köra, att köra norrut mot Vänersborg så att ni inte möter åkarna, Edsvägen kommer att vara enkelriktad under tävlingen.

Avstängningar 2017

ONS 23 AUG

KLASSJOGGEN

Drottningtorget, Strandgatan, Föreningsgatan ca. kl. 10:00-15:00.
Det kommer att råda P-förbud delar av dagen, se skyltning, för Drottningtorget, Polhemsgatan, Föreningsgatan och Strandgatan

TOR 24 AUG

GKN-LOPPET
OCAB-LOPPET

Åkersbergsvägen (Klaffbron till Oscarsbron) ca. kl. 14:30-21:00.

FRE 25 AUG

INTEGRA SPRINT RACE
STING HILL RACE

INTEGRA SPRINT RACE: Åkersbergsvägen ca. kl. 15:00-19:00.
STING HILL RACE: Oskarsbron, Landbergsliden samt Åkersbergsvägen mellan Oskarsbron till Insikten och Kraftverksvägen (trafik till slussområdet passerar öster om kyrkan) ca. kl. 19:00-22:00.

LÖR 26 AUG

ALLIANSLOPPET
BARNLOPPET

ALLIANSLOPPET: Åkerssbergsvägen (Klaffbron till Oscarsbron) ca. kl. 07:00-21:00
.
Boende i slussområdet kan passera via Landbergsliden, förutom vid start då klungorna passerar. Edsvägen enkelriktas under loppet.
BARNLOPPET: Åkersbergsvägen i höjd med Trollhättans kyrka till Insikten (Vattenfalls lokaler) ca. kl. 11:50-12:30.
(Trafik till slussområdet passerar öster om kyrkan.)

SÖN 27 AUG

ALLIANSLOPPET MTB

Åkerssbergsvägen (Klaffbron till Oscarsbron) ca. kl. 07:00-18:00
.
Boende i slussområdet kan passera via Landbergsliden, förutom vid start då klungorna passerar.


KÖR STALLBACKABRON!
Undvik: NÄL-rondellen, Edsvägen, Klaffbron och Båbergsrondellen.

Edsvägen kommer att vara enkelriktad i norrgående riktning under loppet på lördagen 26 augusti.

Avstängningar för byggnation av start- och målområde på Åkersbergsvägen (Klaffbron-Oscarsbron):

Landbersgliden öppen:
Fre 25/8 07:00-21:00

Tillfällig hastighetsbegränsning till 30 km/h på Åkersbergsvägen (start-/målrakan) måndag 15/8 till och med söndag 28/8

Alliansloppet hälsar dig härmed hjärtligt välkommen att åka loppet, titta på loppet, heja fram dina favoriter eller följa loppet via alliansloppet.se. Även i år kommer loppet att TV-sändas med tillhörande sommarstudio – så har du inte möjlighet att följa loppet live så kan du följa dramatiken från TV soffan!