Senast updatering:
2020-07-03

Enligt gällande förbud om sammankomster på mer ära 50 deltagare har Alliansloppet Action Week tagit följande beslut:

  • Alliansloppet rullskidor och Alliansloppet MTB kommer att skjutas upp till lördagen den 10 samt söndagen den 11 oktober. Vi kommer att hålla er uppdaterade med ny information gällande de riktlinjer som då är aktuella. Loppen kommer troligtvis att genomföras i en mindre skala än vanligt. Personer som har anmält sig till loppen kommer att få välja mellan att flytta sin anmälan till loppen i oktober eller i 2021 – eller att få pengarna tillbaka för anmälningsavgiften.
  • GKN-loppet kommer att genomföras i oktober i samma helg än Alliansloppet och Alliansloppet MTB. Mer information om datum och anmälan kommer snart.
  • Klassjoggen kommer i år att genomföras på varje skola och inte som tidigare på torget.
  • DINA Barnloppet är inställt och återkommer 2021. OCAB-loppet kommer att genomföras i oktober. Mer information kommer nästa vecka.
  • Sting Hill Race och Integra Sprint Race är ersatta av två rullskidtävlingar för det svenska längdlandslaget som kommer att genomföras torsdagen den 27:e samt fredagen den 28:e augusti. Deltagandet är endast för det svenska landslaget, samt speciellt inbjudna atleter, för att hålla ner deltagarantalet.
  • Nations Challenge är inställt i år, då vi inte kan garantera att norrmännen kan resa till Sverige.  Tävlingen återkommer under 2021.

Elitevenemangen som genomförs under årets Alliansloppet Action Week följer rekommendationerna från FHM. Det innebär att alla tävlingar genomförs utan publik och arenorna kommer att vara stängda.

Deltagarantalet är begränsat och särskilda protokoll kommer att följas för att garantera de tävlandes, personals och funktionärers säkerhet.

Alla tävlingar kommer att sändas via TV eller streamas live på våra kanaler. Veckans program kommer inom kort att uppdateras på vår hemsida.

Ha en fantastisk, aktiv sommar och ta hand om dig själv och varandra. Vi hoppas vi ses i oktober!

Senast updatering:
2020-06-12

Den 3:de juni fick vi ett positivt besked, lättnaden på restriktioner för resor inom Sverige. Det är ett steg mot ett genomförande av Alliansloppet Action Week 2020. Det som fortfarande gör det omöjligt för oss att ordna Alliansloppet, Alliansloppet MTB, OCAB-loppet och GKN-loppet är begränsningen på 50 personer som får samlas kring ett event. 
Vi vill dock inte överge hoppet om att man återigen kommer att få samla 500 personer innan den 29:de augusti. Vi har vägt för och emot och har valt att vänta så länge som till sista juli 2020 innan vi beslutar definitivt om vi ställer in AAW 2020 för motionärer, eller om vi kan köra. Vi kommer förmodligen få svar från FHM innan detta datum.
Trollhättan City Trail som är en del av AAW är inställt av arrangörsklubben LKTV88 och kommer att ersättas av ”Trollhättan City Trail – Open Trail” (mer information kommer snart).
Tävlingar under AAW som samlar elit-tävlande kommer att genomföras som planerat och enligt FHM’s instruktioner. Programmet för veckan kommer att spikas och kommuniceras inom de närmaste veckorna. 
Vi håller alla tummar vi har för att allt går mot det bättre och så hoppas vi att vi ses laddade och klara för tävlingar i slutet av augusti. 
Ta hand om er, visa hänsyn, glöm inte våra äldre och håll avstånd.
Mvh Alliansloppet Action Week,