Skip to main content
Information

Datum klart för 2021!

By 27 april 2021maj 4th, 2021No Comments

Nu är datumet klart för våra tre mest populära lopp. Vi har valt att efter 15 år fräscha upp  loggan så den går i enlighet med tiden vi är i nu. Läs mer om detta längre ned.

  • 22 augusti 2021 – Alliansloppet MTB
    Start och mål är placerat på ”klassisk Alliansloppsmark”, d v s Hansenplatsen, och banan slingrar sig i det vackra fallområdet, genom Strömslunds skogarna, ut mot Öresjö och tillbaka. Banan är omväxlande och kuperad och noga utvald för att passa alla – elit såväl som motionär.
  • 28 augusti 2021 – Alliansloppet Rullskidor 16/32/48
    Loppet startar i det unika fallområdet i Trollhättan och körs sedan på en varvbana som mäter 16 km. Banan är väldigt enkel med avseende på utförsbackar vilket gör att alla kan deltaga. Det finns tre distanser att välja mellan; 16, 32 och 48 km som alla körs i klassisk teknik. Tävlingsklasser är 32 och 48 km. Motionsklasser är 16, 32 och 48 km. 16 km kan man även åka inlines – med eller utan stavar.
  • 29 augusti 2021 – Trollhättan City Trail
    En trail som sträcker sig hela 10,5km i Trollhättans finaste natur med kuperad terräng och med hela 1045 trappsteg både nedför och uppför. Trailen är omväxlande för att passa alla – elit såväl som motionär.

Historian om ”Vasaloppsgubben” som blev en ”Rullskidsgubbe”

Den traditionella Vasagubben har stått på sina längdskidor alldeles för länge, han har under tidens gång utvecklat sin åkning och för 14 år sedan började han ta sig fram på rullskidor då Alliansloppet arrangerades för första gången. Detta verkar vara framtidens sätt och 2010 togs nästa steg då Alliansloppet rullskidor som första rullskidlopp blev seedingsgrundade för Vasaloppet. Några ytterligare år rullade förbi och Vasagubben upptäckte nya sätt att ta sig fram på. Nu handlar det inte bara om rullskidor utan nu kan man se den uppdaterade versionen av ”Vasagubben” även sittandes på sin cykel och fortfarande åkandes på sina traditionella rullskidor.

Information om Covid-19

Vi jobbar för att genomföra ett Covid-19 säkert evenemang. Vi har nämligen tagit fram en strategi för olika scenarion. Vi vill kommunicera och uppdatera vår plan i förhållande med FHMs aktuella riktlinjer.

I ett första steg begränsar vi registreringsnumren till 500 deltagare. Fler startplatser kan öppnas upp om den faktiska begränsningen tillåter det.

Vid inställning eller begränsning av antalet deltagare kommer registreringsavgiften antingen att återbetalas eller flyttas till Alliansloppet 2022.