Skip to main content
Alliansloppet rollerski

Tyska Landslaget kommer till Trollhättan

By 11 juli 2022oktober 11th, 2022No Comments
Nu är det även klart att Tyska landslaget kommer till Trollhättan Action Week för att vara med och utmana världens bästa längdskidåkare. Vi ser jättemycket framemot detta och hälsar dem hjärtligt välkomna till Trollhättan och Trollhättan Action Week.

Det finns många talanger i det tyska laget och det ska bli oerhört spännande att se dessa damer och herrar i startfältet tillsammans med världseliten. Inför Trollhättan Action Week kommer dem anlägga sitt träningsläger vid Torsby Skidtunnel.

Startfältet för tyskalaget är följande:

Damer

Katharina Hennig (Guld i  lagsprint) och Silver (Relay) Medal Olympics Beijng,
Laura Ginmler (9th in Drammen Sprint C 2022),
Pia Fink
Sofie Krehl (Silver OWG Beijng Relay)
Coletta Rydzek (6th WC Lenzerheide Sprint F Tour de Ski 2022)

Herrar

Lucas Bögl (4th Final Climb Tour de Ski 2022)
Janosch Brugger (8th Sprint C Falun 2022)
Florian Notz, Friedrich Moch (3rd Final Climb Tour de Ski 2022/ 14th Tour de Ski Overall)
Albert Kuchler

”We are all looking forward to our first big camp with the National Team this summer. We will be training for two weeks in Sweden. At first we will do some training in the snow tunnel in Torsby and then finishing the camp with takig part at the Trollhattan Action Week. This fits perfectly regarding our training program during the summer. For the morst of the athletes it’s gonna be the first time training in Torsby as well as in Trollhattan – this is also a reason we are really excited to spend good training days in Sweden. We want to inhale the Scandinavian spirit of Cross Country Skiing, learn with big motivation and enjoy competing with other international skiers. We are grateful to be part of the biggest skiing event in summer.” – säger huvudtränaren Peter Schlickenrieder.

Är du intresserad av att besöka oss, kolla in programmet för veckan här