fbpx Skip to main content
Uncategorized

Torsby Skidtunnel & Sportcenter är Trollhättan Action Weeks nya samarbetspartner

By 15 juli 2022oktober 11th, 2022No Comments
Vi kan stolt meddela att vi har fått ett nytt samarbete med Torsby Skidtunnel & Sportcenter. Vi ser detta som en möjlighet för våra motionärer och elitåkare att förlägga sin träning här inför Alliansloppet i augusti. Vi har båda en stark koppling till Vasaloppet då Torsby Skidtunnel & Sportcenter är ett Vasaloppscenter och Alliansloppet är seedingsgrundade för Vasaloppet.

Torsby Skidtunnel & Sportcenter hittar du endast 3 timmar från Trollhättan. Det går även att ta sig hit med hjälp av tåg, vilket vi uppskattar med tanke på vårt hållbarhetsarbete. Skidtunneln är öppen från maj till slutet av februari och erbjuder skidåkning, kvalitetssäkrade cykelleder, motions- och vandringsleder samt andra aktiviteter. Det är det ultimata semestermålet för dig som gillar fysisk rörelse eller vill förlägga träningsläger här.

Skidtunneln är 1,3 kilometer lång och 8 meter bred så det finns gott om utrymme för alla nivåer av åkare att ta sig fram här. Tunneln följer naturens skiftningar samt erbjuder skidåkning för både klassiskt och skate.

Detta är verkligen ett guldkorn beläget i Torsby där allt finns på samma område; Boende, Restauranger, Motionsleder, Cykelleder, sammanfattningsvis fantastiska träningsmöjligheter och smidigt!

Tyska och schweiziska landslaget kommer i år deltaga på Trollhättan Action Weeks största rullskidtävling, Alliansloppet. Därför kommer dem inför detta att förlägga sin träning i Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

”Det är oerhört kul att få ha det tyska och schweiziska landslaget på träningsläger hos oss i sommar. Även svenska landslaget har träningsläger hos oss veckan innan Trollhättan Action Week. Att eliten väljer att lägga sina träningsläger hos oss är ett kvitto på att vi har bra träningsförhållanden.” – Anna Lindqvist Platschef på Torsby skidtunnel & sportcenter

Programmet för veckan hittar du här