Skip to main content
Uncategorized

Premiär för beachsport i Trollhättan Action Week

By 19 juli 2022juni 28th, 2023No Comments
Beachhandboll är en ung sport som i år debuterar i Trollhättan Action Week.  Publiken kommer garanterat bjudas på stor underhållning då Beachhandboll är känt för spektakulära mål, snabbt spel och därmed ett härligt publikfrieri.

Det är Svenska Handbollsförbundet som förlägger sitt läger för damlandslaget i beachhandboll i Trollhättan och passar på att möta ett av världens bästa landslag, Norge!

Sverige har tagit ut en trupp med rutinerade spelare men även gett en del yngre spelare chansen att visa upp sig, däribland hittar vi Signe Karlsson från Trollhättan som tillsammans med ett par andra spelare från förra årets U17-EM fått förtroendet att kallas till landslagssamlingen av förbundskapten Mikaela Johansson.

Norge blir en tuff motståndare för Sverige som under en lång period varit mycket framgångsrika med sitt damlandslag (5 medaljer i VM och även 5 medaljer i EM sedan 2004). Norges damlag (som slutade 4:a i förra sommarens EM i Bulgarien) blev mycket uppmärksammat för sin protest mot ”bikinitvånget” i bronsmatchen mot Spanien. Norge har genom sin aktion fått till en diskussion som slutat i en mycket viktig regeländring för sporten. Denna var högst märkbar när EM spelades i Prag 7-10 juli då de flesta lag bytt ut sina landslagsdräkter och inte längre spelade i bikini.
Extra kul att ha dessa spelare på plats i Trollhättan!

Båda lagen kommer att träna i Trollhättan och landskamperna kommer att spelas i Dahllöfs Park.

Lördag: 20/8  18:00 Sverige – Norge
Söndag: 21/8   15:00  Sverige – Norge