Skip to main content
Information

Trollhättan Action Week livesänder alla tävlingar – 9 timmars sändning

By 23 juli 2022oktober 11th, 2022No Comments

Nu är det klart att Trollhättan Action Week kommer sändas live i Sverige, Norge, Tyskland, Österrike och Schweiz. Totalt kommer det bli 9 timmar livesändning. De länder som kommer att tävla under TAW är följande: Sverige, Tyskland, Schweiz och Frankrike. Samt alla stora långloppslag från Ski Classics och duktiga åkare från Norge.

Vart sänder vi?
Sverige – Sänder i TV4, TV4 play och Cmore. Vårt samarbete fortsätter med TV4 som kommer att sända 9 timmar, innan, under och efter tävlingarna. Det kommer även gå att följa TAW under Nyhetsmorgon och Efter fem.

Norge – Sänder via Amedia, som är den största utgivaren av lokala medier i Norge. Över tusen redaktioner över hela landet bidrar till den löpande nyhetsbevakningen i 88 lokaltidningar och 11 lokala webbplatser.

Tyskland, Österrike och Schweiz sänder via xc-ski.de som är den största media specialisten inom längdskidåkning, skidskytte och Nordicsports som är en tysktalande kanal.

“Vi är så glada att få den längsta TV exponering någonsin i Trollhättan Action Weeks historia med 9 timmars TV-sändning utspritt på tre dagar med fantastiska tävlingar. Det är också väldigt roligt att Trollhättan Action Week sänds utanför Sverige. Det blir första gång vi ger möjligheten till tysk-talande länder att se deras tyska och schweiziska stjärnor utmana de bäst svenska åkarna.”

– Säger Baptiste Noël, Eventansvarig för Trollhättan Action Week.

 

Tävlingsprogram: 

Fredag 26/8 – 14:00-17:00 Sprint Fristil

Lördag 27/8 – 11:30 -14:30 Alliansloppet 48km Elit

Söndag 28/8 – 11:30-14:30 15 km individuell start klassisk

 

Trollhättan Action Week är en 10 dagars folkfest i Trollhättan med många tävlingar och aktiviteter. Läs mer om programmet här