Skip to main content
Alliansloppet rollerski

Emma och Calle står som segrare i Alliansloppet

By 27 augusti 2022oktober 11th, 2022No Comments
Emma Ribom 2022
Drottningen av Trollhättan Action Week, Emma Ribom, tog även i år hem segern i Alliansloppet. På herrsidan lämnade Calle Halfvarsson klungan tidigt och korsade mållinjen som segrare till publikens jubel.
På lördagen var det åter dags för kronjuvelen i Trollhättan Action Weeks krona, Alliansloppet. Redan klockan 08:00 startade motionärerna för att rulla 16, 32 eller 48 km. Vinnare på 48 km blev Mattias Bryntesson, Trollhättans SOK, och Sara Djurström, Uppsala Vasaloppsklubb. Se alla resultat här.
Startskottet för eliten ackompanjerades av Försvarsmaktens Jas 39 Gripen som gjorde en överflygning över Oscarsbron. Redan efter första varvet var Calle Halfvarsson med i tätklungan och under sista varvet var de bara två som hängde med i Calles tempo och han kunde defilera förbi läktaren in i mål som segrare, följd av norsken Amund Riege och fransmannen Thomas Joly.
Damerna, som startade till samma magnifika överflygning tio minuter senare, bjöd på ett relativt lugnt lopp men upploppet blev desto mer spännande. Emma Ribom var först över mållinjen, men vem som vunnit var inte klart. Efter målgång lämnades en protest in av Team Eksjöhus, men den avslogs av juryn och Emma Ribom stod, för andra året i rad, som vinnare av Alliansloppet. På andra och tredje plats kom norskorna Astrid Øyre Slind och Magni Smedås.

– Det här är idrott när den är som bäst, euforisk stämning och en helt otrolig upplevelse! säger Magnus Larsson på Trollhättan Action Week.

Alliansloppet 48 km presenterades av PE Teknik & Arkitektur. Tävlingen går att se i efterhand på TV4 Play.