Skip to main content
Alliansloppet rollerski

Rekord tittarsiffror från Trollhättan Action Week!

By 1 september 2023No Comments

Under den senaste veckan, har närmare 3,5 miljoner (3 491 000) människor följt sändningarna från Trollhättan Action Week!

Baptiste Noel och Johanna Sjöstad från Trollhättan Action Week-staben uttrycker sin förvåning och tacksamhet: ”Vi kunde aldrig ha drömt om att detta var möjligt. Genom att inkludera sändningar i program som ’Efter fem’ och ’Nyhetsmorgon’, i tillägg till tävlingarna, har vi gjort detta till verklighet.
 
Det som är särskilt anmärkningsvärt är att vi ser en årlig ökning av tittarsiffror från tävlingarna, och i år har vi upplevt en imponerande ökning på omkring 25%.
 
Detta bevisar att skidåkning är en sport som tilltalar en bred publik, även de som normalt inte är särskilt sportintresserade. En av anledningarna till denna ökning är närvaron av många nationella lag och världens bästa långlopps lag som gör vår evenemang unikt och oöverträffat någon annanstans i Sverige. Dessutom väntar vi fortfarande på tittarsiffror från internationella sändningar (Norge, Tyskland, Österrike, Schweiz och Italien).
 
Trollhättan Action Week har synts i följande kanaler:
– TV4 och TV4 play live sändningar med 675 00 live tv-tittare (32, 33 och 40% av TV marknaden).
– TV4 Nyhetssändning
– TV4 Nyhetsmorgon
– TV4 Efter fem
– SVT Sport
 
Ett stor stack till alla våra partners som gör att detta är möjligt. Vi längtar redan för 2024.