Skip to main content
Uncategorized

SVT satsar på Trollhättan och Alliansloppet Action Week

By 5 augusti 2020No Comments

SVT kommer att sända två tävlingar från Alliansloppet Action Week med Svenska Landslaget och andra elit åkare.

Alliansloppet Action Week blir som mycket annat på grund av Covid 19, inte som vanligt i år. I vanliga fall blandas elit och motionärer, men i år blir tävlingarna i augusti enbart för Sveriges skidelit. Motionärer får vänta till oktober, då vi hoppas kunna genomföra Alliansloppet rullskidor, som är seedningsgrundande för Vasaloppet, tillsammans med andra tävlingar.

Huvudattraktionen i augusti blir två helt nya tävlingar på rullskidor med vårt kära  Svenska Skidlandslag samt Team Bauhaus och Svenska Spels lag.

Samtliga skidåkare hälsas hjärtligt välkomna till Trollhättan med dess fantastiska miljöer.

Tävlingarna är ett Intervallstart Lopp i klassisk stil på torsdagen 27 augusti där damerna åker 10 km och herrarna 15 km och en backsprint över 1,2 km fredagen 28 augusti. Loppen, med Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Calle Halfvarsson och Viktor Thorn i spetsen, kommer att sändas i SVT1.

Under veckan i augusti genomförs ett flertal andra arrangemang som ingår i Alliansloppet Action Week. Klassjoggen, som engagerar ca 8 000 elever i årskurserna 0 – 9, kommer i år att genomföras på respektive skola. Skateboardpark, Longboard Downhill, Padel och Badminton kommer också att genomföras, och kommer att streamas på www.alliansloppet.se.

Läs mer om sändningar här: https://www.svt.se/sport/vintersport/svt-sander-langdeliten-pa-rullskidor