Skip to main content
Uncategorized

Sveriges skateelit deltar i Alliansloppet Action Week

By 20 augusti 2020No Comments

Sveriges skateelit tävlar i årets Alliansloppet Action Week

Lördagen den 22 augusti, kl. 15.00, körs årets första tävling i Alliansloppet Action Week – Trollhättan Skate Invitational. Här ser vi inbjudna åkare från Sveriges skateelit tävla i parkåkning. Bäst åk vinner.

Tillsammans med Trollhättans Skateboardförening, Stapels och Junkyard anordnar Alliansloppet Action Week en tävling i parkåkning. Sveriges främsta åkare har bjudits in att delta i tävlingen – bland annat Hampus Winberg och Felicia Jakobsson som båda vann SM förra året. Vi ser också andra åkare som Jessica Jansson och Simon Karlsson delta.

– Den som inte sett skateboard innan kommer nog bli väldigt imponerad av hur snabbt och högt skateboardåkarna kommer upp i luften, säger Baptiste Noël som är projektledare för Alliansloppet.

Tävlingen går ut på att deltagarna ska göra så bra trix som möjligt. De får tre försök på sig, 40 sekunder vardera, därefter får de sin bedömning direkt av domare. På grund av Folkhälsomyndighetens restriktioner genomförs tävlingen utan publik. Istället kan den ses på vår Youtubekanal och Facebook, där den streamas live. Nedan finns en länk till streamen.

– Skateboardkulturen växer hela tiden och eftersom många tävlingar, inklusive OS, blivit inställt i år har vi goda förhoppningar om att många kommer vilja se tävlingen och bevittna grym åkning. Att det går att se tävlingen bekvämt hemma i tv-soffan är inget nytt. Många stora skateboardtävlingar går att se live, men i år har det knappt varit några alls och framförallt inte i Sverige. Så det finns nog en hunger hos många att både få tävla men också få titta på tävlingar igen, säger Alexander Edqvist som är tävlingsansvarig för Trollhättans Skateboardförening.

Förra årets tävling i Longboard Downhill var en succé, därför vidareutvecklades konceptet till årets Trollhättan Skate Invitational. Den nya tävlingen var ett självklart val, eftersom den gör det lätt att följa Folkhälsomyndighetens rådande restriktioner – tävlingen hålls inomhus, utan publik och endast med inbjudna åkare.