Skip to main content
Uncategorized

Fönsterbingo på Fridhems innergård

By 28 augusti 2020No Comments

Alla ska få vara med på Alliansloppet, gammal som ung – därför anordnades Fönsterbingo. 

I vanliga fall bjuder vi på Alliansloppet in våra äldre till att komma och titta på våra tävlingar, i år såg det lite annorlunda ut. Under gårdagen var det dags för de boende på Fridhem att kliva ut på sina balkonger som vetter mot innergården och delta i årets arrangemang – Fönsterbingo. Samtidigt anlände flera deltagare från andra äldreboenden med buss. På innergården arrangerades sittplatser i tält, med coronavänligt avstånd. Här möttes de av livemusik, smörgåstårta, kaffe, kakor, och bingospel. Deltagarna fortsatte dagen hemifrån där de följde tävlingar i rullskidor från tv:n.

Under de coronapandemin är våra äldre särskilt utsatta och den psykiska hälsan tar stryk av social isolering. Därför tror vi att det är viktigt att hitta på saker ändå – på de sätt som går. Av den anledningen anordnades arrangemanget utomhus, där deltagarna hade avstånd till varandra och där antalet var under 50 personer. Fönsterbingon anordnades av Alliansloppet Action Week tillsammans med Eidar, Grundmäklarna och SunTech.