fbpx Skip to main content
Uncategorized

Johanna och Oskar vann årets tävlingar i sprint

By 29 augusti 2020No Comments

Johanna Hagström och Oskar Svensson var snabbast under fredagens tävlingar och knep förstaplatserna – en sprint på 1,2 kilometer upp för Landbergsliden, i Trollhättan. 

Under fredagen kördes tävlingar i sprint upp för Landbergsliden i Trollhättan. Tävlingarna startade med ett kval där de 16 bästa damerna respektive herrarna gick vidare, kvalet sändes live på Alliansloppets Youtubekanal och Facebook. Därefter tog sändningen vid i SVT1 där deltagarna tävlade i flera omgångar, för att slutligen göra upp i semifinaler och finaler. Damernas final vanns av Johanna Hagström, följd av Moa Lundgren på andraplats och Emma Ribom på tredjeplats. I herrarnas final vann Oskar Svensson. På andraplats kom Marcus Grate och tredjeplatsen tog Calle Halfvarsson.

Vi tackar våra sponsorer Norconsult och Kunskapsförbundet som möjliggjort för tävlingen.

För den som missade tävlingen går den att se i efterhand på SVT Play. Du kan också hitta alla resultat genom att klicka här.