Skip to main content
Information

GKN Aerospace fortsätter som Eventsponsor

By 1 juni 2021No Comments
GKN

Vi på Trollhättan Action Week och GKN fortsätter vårt långvariga samarbete, ett nytt avtal har nu tecknats där GKN även 2021 är Eventsponsor. ”GKN är en av de största arbetsgivarna i regionen som vi är stolta över att synas tillsammans med”, säger Magnus Larsson.

GKN är ett av de företagen som varit med längst under resans gång, redan 2009 gick de in som partner för dåvarande Alliansloppet. Att de nu väljer att fortsätta sitt samarbete med Trollhättan Action Week som eventsponsor ser vi som en viktig del för evenemangets utveckling framöver.

– Samarbetet med GKN är viktigt då vi delar samma värde runt sporten. Likaså att de är involverade i föreningslivet i Trollhättan ser vi som något positivt då även vi har en stark koppling och samarbete med föreningarna, säger Larsson.

– Trollhättan Action Week är ett evenemang som på ett positivt och inkluderande sätt möjliggör aktiviteter inom en rad olika områden för allt från skolungdomar till elit-idrottare. Att evenemanget samtidigt bidrar positivt till föreningslivet och sätter Trollhättan stad på kartan stärker vår vilja att engagera oss i detta. Vi på GKN är väldigt glada och stolta över att fortsätta som Eventsponsor till Trollhättan Action week, säger Jonas Fyhr

En del i samarbetet är att vi söndagen den 29 augusti under Trollhättan City Trail kommer arrangera GKN Easy Trail som är en vidareutveckling av GKN-loppet. Det är ett 5 km långt lopp där man på en blandning av asfalterad väg och skogsstig får njuta av Trollhättans vattenfall, slussar och skogsområden. Unikt för dessa lopp är att av varje anmälningsavgift går en viss summa direkt tillbaka till den idrottsförening som deltagaren väljer att stötta i samband med anmälan.

Om GKN AEROSPACE
GKN Aerospace är en ledande global leverantör av teknologier till världens flygindustrier. Verksamheten i Trollhättan har funnits sedan 1930 och är, med sina 1 700 anställda, Sveriges största civila flygindustri. GKN Aerospace Sweden AB utvecklar och tillverkar avancerade komponenter till alla de stora flygmotortillverkarna i världen, komponenter som idag finns i mer än 90% av alla nya, stora civila flygplan. Företaget ansvarar även för tillgänglighet och produktstöd till Gripenplanens motorer och bidrar med nyckelkomponenter till Europas rymdraket Ariane. Läs mer om GKN Aerospace här.