fbpx Skip to main content
Alliansloppet rollerskiInformation

TV4 sänder Trollhättan Action Week

By 1 juli 2021No Comments

TV4 gör en storsatsning på Trollhättan Action Week och Alliansloppet och sänder totalt åtta timmar från evenemanget 26-28 augusti.

 

”Alliansloppet innehåller i år många världsnamn som tävlar, både från Sverige och andra nationer. Att tävlingen dessutom är en del av deltagarnas stora satsningar mot vintern-OS gör det än mer intressant för tv-publiken”, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More. 

Stora delar av världseliten i längdskidor kommer till Trollhättan 26-28 augusti för tre internationella lopp på rullskidor som upptakt till kommande OS-säsong.
Förutom svenska längdlandslaget – med stjärnor som Ebba Andersson, Jens Burman, Charlotte Kalla, Frida Karlsson, Jonna Sundling, Linn Svahn och Oskar Svensson – medverkar toppåkare från ett tiotal nationer.

”Längdlandslaget tillsammans med Trollhättan Action Week är två parter som tillsammans har bestämt sig för att skapa en sommarskidfest. Rullskidor är en starkt växande gren inom förbundet som ger oss och vår sport synlighet även under sommarhalvåret”, säger Malin Westhed, marknadschef på Svenska Skidförbundet.

Tävlingsprogrammet fördelas över ett individuellt distanslopp, en sprint och ett avslutande långlopp. Långloppet bjuder in till intressanta dueller mellan landslagets stjärnor och de renodlade långloppåkarna.

”Vi är glada över att kunna presentera åtta timmar i TV4 med svenska längdlandslaget och världsåkare från många andra nationer. Det unika med årets tävlingar är att vi i lördagens lopp kommer få se världseliten inom långlopp, samt den traditionella eliten, i ett och samma lopp i ett av Sveriges mest vackra evenemangsområden vid fallen i Trollhättan”, säger Magnus Larsson i arrangörsstaben.

Även ett av Sveriges största OS-hopp, Trollhättansonen och världsmästaren i skridsko Nils van der Poel, kommer att åka Alliansloppet lördag den 28 augusti på rullskidor som ett led i uppladdningen inför OS.

TV4 sänder totalt åtta timmar från evenemanget enligt följande:

Torsdag 26 augusti kl. 14.30-17.00 i TV4 och TV4 Play: 15 kilometer klassisk stil damer och herrar.

Fredag 27 augusti kl. 15.00-17.00 i TV4 och TV4 Play: sprint fristil damer och herrar.

Lördag 28 augusti kl. 11.30-14.30 i TV4 och TV4 Play: Alliansloppet 48 kilometer damer och herrar.