Skip to main content
Information

Lampic klar för Trollhättan Action Week

By 13 juli 2021No Comments

Vi är stolta att kunna välkomna Anamarija Lampic till Trollhättan Action Week! 2021 var minst sagt en lyckad säsong då Anamarija knep åt sig två VM-medaljer i Oberstdorf och vann den totala sprintcupen i världscupen, nu är hon redo för att ta sig ann tävlingarna i Trollhättan.

Frågor vi ställer oss är om hon ska få revansch på Jonna Sundling som knep guldet före henne under VM-sprinten och hur står hon sig emot schweiziskan Laurien van der Graaff som tog silvret före henne på sprintstafetten under VM? Med sig till Sverige har hon sin bror, Janez Lampic som har en 8-plats som bästa resultat som han tog under VM i Seefeld.

– Jag vet att arrangören kommer erbjuda goda tävlingsförutsättningar men förväntningarna på mig själv är lågt satta. Jag vill njuta av tävlingarna och ha kul tillsammans med de andra tjejerna. Vidare ger tävlingarna mig möjlighet att se hur jag och mina konkurrenter står sig rent formmässigt under denna tid på säsongen. Jag har aldrig varit i Sverige på sommaren men om det är lika fint som på vintern så ser jag verkligen fram emot att få komma till er. Vi kommer upp några dagar innan för träning och för att utforska denna del av Sverige och Trollhättan som stad. Tack för denna möjlighet, avslutar Lampic med att säga.

Vi är oerhört stolta över att en världsstjärna i Lampic kaliber vill komma till Trollhättan. Framför allt blir fredagens sprint en höjdpunkt där några av världens bästa sprintdamer står på startlinjen, där kan jag lova att ingen av åkarna kommer vika ner sig i första taget! Sprinten blir ett bra kvitto inför OS-sprinten som även den går i fristil, säger Axel Swahn, projektledare på Trollhättan Action Week.

Vi har nu presenterat en rad toppåkare från Centraleuropa som kommer höja tävlingsnivån på Trollhättan Action Week. Samtidigt så blir denna vecka en bra möjlighet för åkarna att träna och integrera med varandra utöver landslagsgränserna och likaså få sporras med de bästa långloppsåkarna i världen.