Skip to main content
Uncategorized

Frankrikes landslag tävlar i Trollhättan Action Week

By 8 juli 2021No Comments

Frankrikes herrlandslag kommer till Trollhättan Action Week! Ni läste rätt, vi har fått till ett samarbete där det franska herrlandslaget bland annat kommer utmana de svenska och schweiziska landslagsåkarna under våra tre rullskidlopp i Trollhättan.

Frankrike har ett starkt landslag med flera mästerskapsmedaljer i stafett tillsammans, senast ett brons i Oberstdorf 2021. Lagets stora stjärna i dagsläget är Maurice Manificat, totaltvåa i Tour de Ski 2021. Vi lovar att det kommer bli rafflande dueller som kommer utspela sig i Trollhättan mellan 26–28 augusti!

Trollhättan Action Week har en stark koppling till fransk längdskidåkning då evenemangets projektledare Baptiste Noel är från Frankrike där han bland annat har tävlat i det franska juniorlandslaget. Baptiste är mycket nöjd över detta samarbete vilket inte minst märks i hans uttalande:

– Jag är mycket glad över att kunna välkomna mina franska landsmän till Trollhättan Action Week. Det kommer att bli så spännande att få se stjärnor som Maurice Manificat, Jean-Marc Gaillard och till och med min barndomsvän Adrien Backscheider träna och tävla på Trollhättans gator.

Vi hade som mål att i år kunna bjuda in flera landslag utanför Skandinavien och skapa ett internationellt evenemang. Som arrangör gör vi vårt yttersta för att främja vår sport, längdskidåkning i alla dess former och skapa en större sammankoppling mellan de nationella skidlandslagen. Vi har i år tagit stora kliv i den meningen och vi ser med spänning fram emot att se alla de här fantastiska idrottarna tillsammans under Trollhättan Action Week i augusti!

Alexandre Rousselet, tränare för det franska herrlandslaget säger så här om det franska lagets medverkan:

– Då det kommer samlas åkare från flera olika nationer gör att denna tävlingsvecka kommer att vara intressant för oss mitt i vår sommarförberedelse. Vi får då jämföra våra styrkor och svagheter med de bästa skandinaviska åkarna och validera det hårda arbete som har utförts under sommaren.

Det är ett fantastiskt tillfälle att upptäcka en ny tävlings- och träningsplats i en mer avslappnad atmosfär före vintersäsongen. Vi har också planerat ett mini-träningsläger några dagar före tävlingen. Det ger oss möjlighet att genomföra några långa stakpass på rullskidor i denna vackra region i Sverige.

Vi är inne i ett år med olympiska förberedelser där vi fokuserar det mesta av vår träning på hög höjd. Vårt deltagande i Alliansloppet gör att vi kan tävla med hög intensitet på låg höjd, vilket kommer bli en perfekt avslutning i vårt förberedelseprogram. Extra intressant blir torsdagens 15 km klassiskt, ett lopp som kommer gå i samma format under OS i Peking.

Äntligen har vi ett bra samarbete och en gemensam träning med Svenska Landslaget och det blir trevligt att träffa dem igen i Trollhättan i augusti.

Tack till arrangören för inbjudan till ert fantastiska evenemang som vi har hört så mycket bra om från tidigare avslutar Rousselet.

Bild från franska Tignes där det svenska och franska
landslaget haft höghöjdsläger den gångna veckan
Laget som är uttaget till tävlingarna

Arbetet rullar vidare fram emot evenemanget i slutet av augusti månad där allt fler pusselbitar börjar falla på plats. Men en sak kan vi lova, fler spännande nyheter kommer att presenteras.