Skip to main content
Uncategorized

SM i MTB avgörs under Alliansloppet MTB

By 23 juli 2021No Comments

I juni släppte Svenska Cykelförbundet (SCF) den tråkiga nyheten att årets Svenska Mästerskapen (SM) XCM i samband med Finnmarksturen behövde ställas in på grund av den pressade pandemisituationen. Mer om det går att läsa här. I samband med det beskedet efterfrågade SCF en ny arrangör och det kom in flera intresseanmälningar, men tyvärr krockade datumförslagen med internationella mästerskap och internationella tävlingar.

Idag, 23 juli, är det med stor glädje vi släpper nyheten om att föreningen Hunneberg Sport och Motionsklubb och Alliansloppet MTB tar på sig arrangörsrollen och att årets SM arrangeras vid årets Alliansloppet MTB och Trollhättan Action Week.

– En stor eloge till Alliansloppet MTB som tar sig an uppgiften under denna tidspress. Vi på SCF är glada över att kunna erbjuda XCM-åkarna ett SM 2021 och ser mycket fram emot detta mästerskap, säger Malin Lindgren Henttonen, Nationell Tävlingsansvarig MTB, BMX, Trial, Svenska Cykelförbundet.

Det var ingen lätt uppgift att hitta en ny arrangör som med kort varsel i pandemitider kunde ta sig an uppgiften att organisera ett SM redan i år.

 Vi ser med stor spänning och förväntan fram emot att ta oss an uppdraget! Med alla våra härliga och glada funktionärer kommer detta att bli ett fantastiskt evenemang. Vi vill även framföra ett stort tack till Trollhättan Action Week, som vi är en del av, för deras stöttning kring evenemanget. Just nu är vi glada att dygnet har många timmar. Nu kör vi, säger Ulf Arvidsson, Tävlingsansvarig, Hunneberg Sport och Motion/Alliansloppet MTB.

– MTB ligger i stort fokus för utveckling i vårt arrangemang. Det betyder mycket för våra klubbar i regionen att få SM i området, säger Magnus Larsson, Trollhättan Action Week.

Mer om tävlingarna kan ni läsa här.