Skip to main content
Uncategorized

Svenska brottningslandslaget välkomnas till Trollhättan

By 7 augusti 2021No Comments

Den 19-22 augusti besöker det svenska brottningslandslaget Trollhättan Action Week. Här ser vi en bred mix av allt från erfarna mästerskapsbrottare till unga och lovande brottare delta i träningsmatcher inför VM i Oslo. Bland andra Sofia Mattsson, Henna Johansson och Alex Kessidis som representerade Sverige i OS i Tokyo. Eventet arrangeras tillsammans med Trollhättans Atletklubb och Svenska Brottningsförbundet.

Trollhättan Action Week välkomnar det svenska brottningslandslaget till Trollhättan, den 19-22 augusti. Landslaget är på plats för träningsläger samt träningsmatcher. Matcherna körs i Arena Älvhögsborg under söndagen den 22 augusti, och evenemanget möjliggörs med hjälp av sponsorn Trestad Laser.
– Vi på Trollhättan Action Week är glada att få välkomna svenska brottningslandslaget för herrar samt damer till Trollhättan. Att ha med brottningen i vårt arrangemang har alltid varit något som vi arbetat för. Med den enorma idrottsliga fina historien med Trollhättan och brottning, är vi enormt taggade att tillsammans med den anrika föreningen Trollhättans Atletklubb och Svenska Brottningsförbundet få till ett fint arrangemang i Arena Älvhögsborg, säger Magnus Larsson, ansvarig från Trollhättan Action Week.

Allt från rutinerade mästerskapsbrottare till unga och lovande brottare väntas delta under evenemanget och vi ser tävlande som Sofia Mattsson, Henna Johansson och Alex Kessidis vilka representerade Sverige i OS i Tokyo. Träningslägret och matcherna fungerar förberedande inför kommande VM i Oslo.
– Samlingen i Trollhättan kommer vara en viktig del i våra förberedelser inför VM och vi kommer försöka matcha brottarna ganska hårt på grund av bristen på tävlingar det senaste året, meddelar Zakarias Tallroth, sportchef på Svenska Brottningsförbundet.
Matcherna är i två block, 13:00-15:00 och 17:30-19:00. Det kommer finnas plats för en begränsad publik och den som vill besöka matcherna bes kontakta Trollhättans Atletklubb.

Evenemanget inkluderar även yngre tävlingsbrottare runt om i regionen.
–Trollhättans AK firar 100 år i år och då är det extra roligt att få kicka igång vårt firande på detta sätt. Vi i är mycket glada över det fina samarbetet med både Trollhättan Action Week och Svenska Brottningsförbundet och ser fram emot att den svenska brottareliten kommer till stan. När landslagsbrottarna har sina matcher, har även våra ungdomar i klubben och närliggande klubbar i regionen uppstartsläger tillsammans med Svenska Brottningsförbundet, säger Johanna Nywall Sörö, ordförande i Trollhättans Atletklubb.

Har du frågor eller vill veta mer om Trollhättan Action Week? Kontakta följande eller läs mer på vår hemsida.  

Magnus Larsson, CEO/Founder, Trollhättan Action Week. magnus.larsson@alliansloppet.se
Samuel Lund, generalsekreterare, Svenska Brottningsförbundet. samuel.lund@brottning.rf.se
Johanna Nywall Sörö, ordförande i Trollhättan Atletklubb. trollhattansak@gmail.com