fbpx Skip to main content
Uncategorized

Trollhättan Action Week hållbarhetscertifieras

By 13 augusti 2021No Comments
Hållbarhetscertifiering

Idag kan vi stolt presentera nyheten att Trollhättan Action Week blivit hållbarhetscertifierade av Greentime. Att utveckla ett mer hållbart evenemang är en lång process och innehåller många olika aspekter – social, miljömässig och ekonomisk.
– Det här känns verkligen som ett steg i rätt riktning, säger Natalie Birnbach, hållbarhetsansvarig på Trollhättan Action Week. 

I slutet på 2020 startade Trollhättan Action Week arbetet mot att bli ett mer hållbart evenemang och idag kan vi stolt berätta om vår hållbarhetscertifiering av Greentime. Sedan lång tid tillbaka har det funnits ett gediget arbete för evenemangets sociala hållbarhet, det har bland annat synts genom Klassjoggen som motiverat barn och unga till rörelse och som dessutom bidrar till integration.

Men hållbarhetsarbetet innebär fler aspekter än den sociala – miljömässig och ekonomisk hållbarhet är också viktiga. Därför har fokus varit att utveckla den miljömässiga hållbarheten inför årets Trollhättan Action Week. Arbetet har inneburit många förändringar för evenemanget, stora som små. Det kan handla om allt från att utesluta engångsplast till att lämna naturen i samma skick som innan eller prioritera lokal och ekologisk mat. Ytterligare en aspekt har varit att ta hand om evenemangets avfall på ett ansvarsfullt sätt. Tillsammans med partnern Ragn-Sells har flera avfallsstationer möjliggjorts under evenemanget. Det kommer till exempel finnas skräpzoner längs med loppen för de tävlande.

Hållbarhetsarbetet är en viktig del av att utveckla Trollhättan Action Week för framtiden och certifieringen är ett tydligt tecken på att evenemanget är på rätt väg.
– Det har varit ett ärofyllt arbete som jag fått ansvara för, då hållbarhet i alla former är viktigt att tänka på. Det har varit både lärorikt och lätt att jobba med Greentime. Vi måste komma ihåg att vara rädd om planeten för att lyckas nå målen i FN:s Agenda 2030, där har företag och organisationer en viktig roll för att visa vägen framåt, säger Natalie Birnbach.

– Det är fantastiskt kul att jobba med hållbarhet, det har varit vårat mål. Med den energin som Natalie har jobbat med är jag inte förvånad att Trollhättan Action Week nu är hållbarhetscertifierade, säger Magnus Larsson på Trollhättan Action Week.

Nyfiken på att veta mer om Trollhättan Action Weeks hållbarhetsarbete? Läs mer på vår hemsida, https://www.alliansloppet.se/hallbarhet/