Skip to main content
Information

En fantastisk start på Trollhättan Pride

By 21 augusti 2021No Comments

Idag startar Trollhättan Pride och Trollhättan Action Week är stolta medarrangörer. Pride belyses på olika sätt under hela evenemanget, särskilt genom en paneldebatt som hölls under dagen. Det blev många viktiga och givande samtal.

Redan för några dagar sedan smygstartade Pride Trollhättan, på flera ställen dök regnbågsfärgade flaggor upp längs med gatorna och på torget. Men under lördagen, den 21 augusti, drog det igång på riktigt. För första gången stod då också Trollhättan Action Week som stolta medarrangörer.

I panelen deltog bland andra representanter från olika klubbar och idrotter, som inleddes av konferencieren Thobias Thorwid med ett tydligt budskap.
– Det blir ingen debatt det här, vi är ju alla på samma sida.

Från Trollhättan Action Week var Magnus Ölme och Natalie Birnbach delaktiga i samtalen från den regnbågsfärgade soffan.
– Det går inte förstå att det här fortfarande behöver pratas om. För oss är det en självklarhet att fortsätta så länge det behövs, sa Magnus Ölme.

Samarbetet med Pride Trollhättan är än så länge bara i startgroparna och på frågan om hur Trollhättan Action Week ser på framtiden och samarbetet lät det så här:
– Ju mer man tänker på det, ju mer vill man engagera sig och göra skillnad, säger Magnus Ölme.

Under fortsättningen på Trollhättan Action Week kommer pride-temat synas på fler sätt. Bland annat under tävlingarna i rullskidor som kan ses i TV4, TV4 Play och i Cmore. Se hela programmet här.