Skip to main content
Information

Petter Northug tävlar i Trollhättan Action Week

By 20 augusti 2021augusti 22nd, 2021No Comments

 Den 26–28 augusti anordnar Trollhättan Action Week tävlingar i rullskidor. Här deltar många kända namn från världseliten. Nu står det även klart att Petter Northug kommer till Trollhättan.
– Jag ser inte vem som ska kunna slå mig i Sverige, säger Petter Northug.

Petter Northug är igång och tävlar igen efter ett uppehåll, senast under gårdagens tävlingar i Toppidrettsveka. Nu står det klart att han deltar i Trollhättan Action Week. Där ställer han upp i Alliansloppet 48 km som körs på lördagen den 28 augusti. Northugs deltagande blir extra intressant med tanke på hans senaste besök i Trollhättan 2018, då två brutna stavar förstörde hans chanser till seger. Lusten på revansch märks tydligt och så här säger han inför tävlingarna i Trollhättan:
– Nästa vecka ska jag tävla i Alliansloppet. Där väntar många svenskar och det kanske blir någon flashback från Falun. Jag gillar att visualisera det.

På startlinjen utmanas Northug av världseliten. I år deltar det svenska skidlandslaget med världsstjärnor som Oskar Svensson och William Poromaa. Men också av långloppsåkarna Max Novak från Team Ramudden som nyligen vunnit Toppidrettsveka, Morten Eide Pedersen från Team Eksjöhus som blev topp tre i Toppidrettsveka, samt Emil Persson från Lager 157 Ski Team som dominerade Visma Ski Classic i vintras. Dessutom medverkar elitåkare från ett tiotal andra nationer, som Maurice Manificat och Jean-Marc Gaillard från Frankrike.

Tävlingarna kan följas i direktsändning via TV4, TV4 Play och Cmore. Evenemanget är publikfritt och endast personer med tillstånd får röra sig på start och målområdet.

Sändningstider i TV4:

Rullskidor 15 km klassisk stil individuell start
Torsdag 26/8 – TV4 & C More – 14:30-16:55

Rullskidor fristilssprint
Fredag 27/8 – TV4 & C More – 15:00-17:00

Alliansloppet 48 km klassisk stil
Lördag 28/8 – TV4 & C More – 11:30-14:30