fbpx Skip to main content
Information

Överraskningar och skrällar i dagens tävlingar

By 26 augusti 2021oktober 11th, 2022No Comments

Marcus Grate och Emma Ribom stod som vinnare efter dagens tävlingar i 15 kilometer i klassisk stil, i Trollhättan Action Week. Loppen bjöd på en show med många åkare gjorde starka intryck.

Tävlingar på rullskidor är hjärtat i Trollhättan Action Week och årets första lopp blev minst sagt lyckat. Dagen innehåll många fina prestationer från åkare ur världseliten och dessutom klarade sig evenemanget precis undan regnet.

I herrarnas lopp tog Marcus Grate hem en skrällseger när han överraskade med sin topprestation.
– Det var otroligt kul att tävla idag och extremt jobbigt delvis, säger Marcus Grate till TV4.
På andraplats kom Emil Persson och Calle Halfvarsson tog tredjeplatsen.

Emma Ribom imponerade rejält när hon vann överlägset med en halv minut som marginal.
– Det var en bra dag på rullskidorna idag. Det handlar om att göra ett bra race från start till mål, säger Emma Ribom till TV4.
Bland damerna tog Hanna Falk andraplatsen och Britta Johansson Norgren knep tredjeplatsen.

Ytterligare två dagar med tävlingar på rullskidor väntar i Trollhättan Action Week och kampen mellan långloppsåkare och traditionella åkare fortsätter. Morgondagen bjuder på en 1,2 kilometer lång sprint och under lördagen körs det traditionella Alliansloppet på 48 kilometer. Alla tävlingar sänds i TV4 och i TV4 Play.

Herrarnas tävlingar på rullskidor 15 kilometer i klassisk stil presenterades av samarbetspartnern Mitsubishi Electric Värmepumpar och damernas av Västsverige.