Skip to main content
Information

Emma och Max utklassade motståndet i Alliansloppet

By 28 augusti 2021oktober 11th, 2022No Comments

För tredje dagen i rad vann Emma Ribom tävlingarna i rullskidor efter en spännande spurt i Alliansloppet. Bland herrarna drog Max Novak ifrån klungan i slutet på sista varvet och kom på första plats.

Under lördagen körde världseliten i Alliansloppet 48 km – tävlingen som är hjärtat av Trollhättan Action Week. Kampen om prestige mellan långloppsåkare och traditionella åkare låg i luften inför starten på Oscarsbron. Det var ett mäktigt startfält som stod redo när startskottet ljöd.

Damernas lopp avslutades med en spurt på målsträckan där kampen stod mellan Emma Ribom och Hanna Falk. För tredje dagen i rad visade Ribom sin urstarka form och kammade hem segern. Det gör henne till ensam vinnare i alla tävlingar på rullskidor under Trollhättan Action Week 2021.
– Jag känner mig stark och är i bra form, då är det så sjukt roligt att åka skidor, säger Ribom till TV4.
Trots en fantastisk insats i spurten hamnade Hanna Falk på en andraplats. Tredjeplatsen tog Linn Sömskar.

Bland herrarna var Max Novak tydlig med att målet var inställt på vinst. I slutet på sista varvet ryckte han ifrån klungan och korsade mållinjen först.
– Det går så lätt nu, jag tror knappt att det är sant, säger Novak till TV4.
Fler långloppsåkare stod på pallen. Emil Persson tog andraplatsen och på tredje plats kom Stian Berg.

– En helt otrolig dag, Max blir dagens kung och Emma blir drottningen av Trollhättan Action Week 2021, säger Magnus Larsson på Trollhättan Action Week.

Alliansloppet 48 km presenterades av samarbetspartnern TE Teknik & Arkitektur. Tävlingen går att se i efterhand i TV4 Play.