fbpx Skip to main content
Information

Spänning i dagens sprinter

By 27 augusti 2021oktober 11th, 2022No Comments

Under fredagen kördes en sprint på 1,2 kilometer i rullskidor, i Trollhättan Action Week. Emma Ribom visade sig stark även idag och tog, likt igår, hem segern. Bland herrarna kom Anton Persson på första plats.

Dagens tävlingar i rullskidor inleddes med ett kval. Där visade sig Maja Dahlqvist snabbast bland damerna och vann med hela fem sekunder. I herrarnas lopp visade Erik Silfver sig starkast. Kvalet bäddade inför uppgörelser i kvarts- och semifinaler som ledde fram till de slutgiltiga finalerna.

I damernas final blev det en spännande kamp när Maja Dahlqvist och Emma Ribom gjorde upp i slutet av sprinten. Emma Ribom fortsatte bevisa sin urstarka form och knep till slut segern. Efter gårdagens tävling i 15 kilometer har hon nu två segrar i tävlingarna på rullskidor i Trollhättan Action Week.
– Jag har känt mig stark och det var kul att tävla idag, säger Ribom till TV4. Det betyder mycket inför säsongen med ytterligare en vinst. Det är en trygghet.
Maja Dahlqvist landade på en andraplats och Johanna Hagström knep tredjeplatsen.

Bland herrarna var Anton Persson först nära på att gå miste om sin plats i finalen – men slutade istället med en förstaplats. Dessutom lyckades han gå ifrån de andra åkarna på upploppet och få en lucka fram, för att sedan korsa mållinjen med armarna i kors.
– Det är väldigt skönt att vinna, det var en krånglig väg hit, säger Persson till TV4.
På andraplats kom Erik Silfver och tredjeplatsen fick Cédric Steiner.

Inför morgondagen väntar den stora och traditionella tävlingen i Trollhättan Action Week – Alliansloppet 48 km. Det kommer bli en prestigefylld dag med många kända namn från världseliten, där bland Petter Northug. Tävlingen sänds i TV4 och TV4 Play.

Dagens tävlingar i sprint presenterades av samarbetspartnerna Svenska Spel och Consto.