Skip to main content
Alliansloppet rollerski

Svenska Skidförbundet lanserar Smart Energy Cup på rullskidor

By 4 april 2022oktober 11th, 2022No Comments
Efter vinters framgångar med Smart Energy Cup tar nu Svenska Skidförbundet konceptet vidare in i sommarsäsongen. Tre tävlingshelger, som med start i Falun fortsätter via Linköping till Trollhättan, blir den nya Sverige Cupen på rullskidor.

─ Vi har fått önskemål både från aktiva och längdskidsverige om att det borde finnas fler tillfällen att tävla även på sommaren. Det efterfrågas arrangemang med publik och festliga inslag, säger Lars Öberg, Svenska Skidförbundets längdchef. Smart Energy Cup, som lanserades i vintras, har tagits väl emot och att ta arrangemanget vidare in i sommaren kändes som en naturlig fortsättning.

Falun först ut med tävlingar den 2–3 juni
Starten för Smart Energy Sommar Cup blir den 2–3 juni på Lugnet i Falun. Här planeras två dagars tävlingar som inleds med ett distanslopp och avslutas med en sprint. Falun Borlänge Skidklubb har tagit på sig arrangörskapet och klubben har stora förväntningar inför premiären;

─ Vi har fantastiska förutsättningar, med den nya multisportbanan på Lugnet, att arrangera tävlingar även sommartid, säger Johan Eriksson, ordförande i Falun Borlänge. Det är med stor glädje och entusiasm som klubben har tagit på sig att arrangera kickoffen för Smart Energy Sommar Cup. Det blir tävlingar som är öppna för alla – traditionella skidåkare, skidskyttar och långloppsåkare. Vi hoppas på många tävlande – alla är välkomna, fortsätter Eriksson.

Svenska längdlandslagets träningsgrupper planerar att ha sin kickoff i samband med tävlingarna i Falun.

─ Intresset att följa våra landslagsåkare finns även på sommaren, säger landslagschefen, Anders Byström. Det blir ett bra tillfälle för oss att visa upp verksamheten och tävla i samband med att vi har uppstartssamling med alla landslagstrupper, fortsätter Byström.  Rullskidor är en naturlig del av träningen på sommaren för de flesta och Smart Energy Sommar Cup ger de aktiva möjlighet att få hålla igång nerven även på sommaren – både bra och roligt att ha naturliga samlingspunkter även på sommaren, fortsätter Byström

Trollhättan Action Week arrangerar finalen

Smart Energy Sommar Cup kommer att innefatta tävlingarna i Falun, SM-veckan i Linköping och Trollhättan Action Week. Intresset för att TV-sända arrangemangen är stort. Samtliga lopp kommer at tv-sändas.

─ Det blir en bra skjuts för sporten och viktigt för oss att kunna sprida skidglädje även på sommaren, säger Malin Westhed som är marknadschef på Svenska Skidförbundet, längd. Vi hoppas kunna skapa en fartfylld inramning som bjuder både publik på plats och hemma i tv-soffan på härlig spänning och underhållning.

Prispengarna till Smart Energy Sommar Cup ska hålla en högre nivå och hållbarhet är i fokus även i sommararrangemanget det är alla eniga om, klubbar, aktiva, förbund och partners.

─ Det ska finnas något rejält att kämpa om och vi har haft lyckosamma samtal med såväl klubbar som partners och räknar med att kunna erbjuda många fina priser och generellt högre prispengar är vad de aktiva är vana vid, avslutar Malin Westhed.