Skip to main content
Alliansloppet rollerskiInformation

TV4 satsar ytterligare på Trollhättan Action Week

By 5 april 2022oktober 11th, 2022No Comments

TV4 satsar ytterligare på Trollhättan Action Week

Trollhättan Action Week syns mer i tv-rutan när TV4 fortsätter med sin storsatsning och förlänger sändningarna från evenemanget. Tävlingarna på rullskidor, den 26-28 augusti, sänds totalt i nio timmar i TV4 och C More.

– Det känns fantastiskt att fortsätta stärka samarbetet med TV4. Vi ser fram emot att erbjuda det svenska folket spännande tävlingsdagar med de bästa atleterna, säger Baptiste Noel, eventansvarig på Trollhättan Action Week.

Nu fortsätter TV4 att satsa på Trollhättan Action Week och förlänger sändningstiden med ytterligare en och en halv timma från förra året. I direktsändning ställs världseliten mot varandra på startlinjen i tre olika tävlingar på rullskidor – sprint, individuell start och det välkända Alliansloppet. Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More, berättar vad som ligger till grund för satsningen.

– Alliansloppet innehåller många världsnamn som tävlar, både från Sverige och andra nationer. Vi såg redan i fjol att intresset för tävlingarna är stort och rivaliteten som finns, inte minst mellan Sverige och Norge, gör tävlingarna extra spännande, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More.

Likt tidigare år lockar Trollhättan Action Week elitåkare från hela världen. I sommarens tävlingar får det svenska skidlandslaget bland andra motstånd av flera internationella landslag. Dessutom fortsätter kampen mellan traditionella- och längdloppsåkare, när lag som de största Ski Classics Pro Team är med och utmanar.

– Rullskidor är på god väg att bli en naturlig del av längdskidsporten och det är viktigt för oss att kunna sprida skidglädje även sommartid, säger Malin Westhed som är marknadschef på Svenska Skidförbundet, längd. Att göra Smart Energy Cup till ett året-runt-evenemang gör att vi kan erbjuda aktiva naturliga samlingspunkter även på sommaren, fortsätter Westhed. Det ska bli kul att komma tillbaka till Trollhättan, siktet är inställt på att vi tillsammans ska skapa fartfyllda inramningar som bjuder både publik på plats och hemma i tv-soffan på härlig spänning och underhållning, avslutar Westhed.”

I år får Trollhättan Action Week tillbaka en efterlängtad del av evenemanget – folkfesten. Publik är varmt välkomna att följa årets tävlingar i Trollhättan. Dessutom får motionärer vara med och tävla precis som vanligt igen. De senaste åren har det funnit en maxgräns för antalet motionärer, som nu försvinner. Kort sammanfattat: allt blir lite mer som vanligt igen.

– Som vi längtat. Det är engagemanget hos människorna på plats som är hjärtat i hela Trollhättan Action Week. Vi är otroligt glada att få skapa fest i Trollhättan igen, säger Baptiste Noël på Trollhättan Action Week.

Se tävlingarna i Trollhättan Action Week i TV4 och C More den 26-28 augusti:

Sprint fristil: Fredag 26/8 kl. 14:00-17:00

Alliansloppet 48 km: Lördag 27/8 kl. 11:30-14:30

Individuell start klassikstil: Söndag 28/8 kl. 11:30-14:30