Skip to main content
Alliansloppet rollerski

TV4 fortsätter att storsatsa på Trollhättan Action Week

By 20 juni 2023No Comments
Trollhättan Action Week syns mer i tv-rutan när TV4 fortsätter med sin stora satsning. Tävlingarna på rullskidor, den 25–27 augusti, sänds totalt i nio timmar på TV4 och TV4 Play i år igen.

”Vi är ohört glada att fortsätta vårt framgångsrika samarbete tillsammans med TV4 för tredje året i rad och erbjuda svenskafolket spännande tävlingar under sommaren.  Vi är stolta över att utveckla sommarens största träffpunkt för längdskidåkning ännu mer. Vi kommer ha flera landslag och privata långloppslag på plats i Trollhättan som möts för unika kamper på rullskidor”, säger Baptiste Noel, Eventansvarig på Trollhättan Action Week.

I direktsändning ställs världseliten mot varandra på startlinjen i tre olika tävlingar på rullskidor – sprint, individuell start och i det välkända Alliansloppet som är världens största rullskidlopp. Erik Westberg, sportchef på TV4, berättar vad som ligger till grund för satsningen.

”Alliansloppet har blivit en tradition på TV4 med toppåkare från Sverige och andra nationer. Intresset är stort och rivaliteten som finns mellan åkarna från exempelvis Sverige och Norge, ger tävlingarna en extra krydda”, säger Erik Westberg, sportchef på TV4.

Likt tidigare år lockar Trollhättan Action Week elitåkare från hela världen. Under sommarens tävlingar får det svenska skidlandslaget bland andra motstånd av tyska, franska och ännu fler landslag. Dessutom fortsätter kampen mellan traditionella- och längdloppsåkare, när lag som Team Eksjöhus, Lager 157 Ski Team och Team Ramudden är med och utmanar. Trollhättan Action Week kommer även att hostas de två finala deltävlingar av sommaren långloppsvärldsmästerskapet Mitsubishi Electric World Classic Tour. Touren består av de tre största rullskidsevenemangen i världen Blink Skifestivalen och Toppidrettsveka i Norge.

År 2022 blev en succé och i år satsar Trollhättan Action Week ännu mer mot besökare med en mängd aktiviteter kring evenemanget, tillexempel med en stor After-ski mitt i Trollhättans centrum efter Alliansloppet på lördagen den 26 augusti.

” Trollhättan Action Week har vuxit och blivit en sommarhöjdpunkt i Väst Sverige. I år kommer vi att satsa ännu mer resurser för att skapa ännu mer stämning och en större folkfest för våra deltagare och besökare” säger Baptiste Noël på Trollhättan Action Week.

Se tävlingarna i Trollhättan Action Week på TV4 och TV4 Play den 26–28 augusti:

Sprint rullskidor: fredag 25/8 kl. 14:00-17:00 på TV4

Alliansloppet 48 km: lördag 26/8 kl. 14:00-15:00 på Sportkanalen och 15:00-17:00 på TV4

15km Individuell start: söndag 27/8 kl. 12:00-15:00 på TV4