Skip to main content
Alliansloppet rollerski

Franska skidlandslaget återvänder till Trollhättan Action Week!

By 17 juli 2023No Comments

Vi är glada att meddela att det franska skidlandslaget återigen kommer att besöka oss under den kommande Trollhättan Action Week i augusti! Gör er redo för spännande skidtävlingar när de tävlar i Alliansloppet, vår spännande rullskidtävling. Nu ska vi ta reda på vad dessa talangfulla idrottare har planerat för oss i år! Intervjun är med Alexandre Rousslet som är headcoach för det franska landslaget i skidor.

 


 

Hur känns det att ansluta till det franska skidlandslaget och komma till Trollhättan?

– Vi är överlyckliga över att återvända till Trollhättan och representera Frankrike i Sverige. Det var oförglömligt att mötas av en varmt välkomnande under vårt förra besök, och vi längtar efter att uppleva det igen!

När anländer ni till Trollhättan?

– Vi landar den 21 augusti och kommer att spendera några dagar med träning runt staden. Håll utkik efter oss när vi utforskar de vackra landskapen och förbereder oss inför den kommande tävlingen!

Vad kommer ni att göra i Trollhättan innan själva tävlingen?

– Innan tävlingen kommer vi att springa längs med älven, åka rullskidor runt de fantastiska sjöarna och träna på gymmet. Vi vill ta tillvara på vår tid i Trollhättan och njuta av all skönhet som staden har att erbjuda.

Vad har ni tidigare upplevt av Trollhättan som stad, efter att ha deltagit i TAW tidigare?

– Ja, vi hade nöjet att vara här för två år sedan, och det var en otrolig upplevelse. Atmosfären var elektrisk, även om våra prestationer i tävlingarna inte nådde upp till våra förväntningar. Den här gången är vi fast beslutna att ge vårt bästa och sträva efter bättre resultat!

Vilka åkare kommer att delta i Alliansloppet?

– Hela vårt World Cup-lag kommer att vara närvarande under Trollhättan Action Week, men alla kommer inte att delta i Alliansloppet. Vissa dubbelträningsspecialister kommer vi att fokusera på att visa upp våra färdigheter i andra lopp och stödja våra lagkamrater som är bättre lämpade för den här utmaningen.

Vad är er plan inför tävlingen? Kommer ni att åka som ett lag och hjälpa varandra, eller betraktar ni det som en individuell tävling?

– Alliansloppet är en individuell tävling, och varje åkare kommer att sträva efter personlig framgång. Men vi kommer att vara enade som ett lag och ge varandra motivation och uppmuntran under hela loppet. Tillsammans kommer vi att sträva efter att lyckas och pusha våra gränser!

Hur känner laget inför tävlingen? Vilken åkare/åkare tror ni har bäst chans att vinna?

– Vi är fyllda av spänning och självförtroende, särskilt med vårt starka sprintlag, särskilt herrarna. Den platta terrängen kan vara utmanande i distansloppet, men vi hoppas att vi kommer att utmärka oss i uppförsbackarna, precis som vi gjorde i tidigare upplagor. Vi tror på oss själva och är redo att ge allt!

Vem är er största konkurrent när det gäller att vinna?

– Bland de starka konkurrenterna från Sverige har vi ögonen på Ribom, Novak och Poromaa. Men även Jouve från Frankrike är en maktfaktor att räkna med. Tävlingen kommer att vara hård, och vi förväntar oss en spännande duell.

Franska Landslaget inför Trollhättan Action Week:

Dam: 

 • Delphine Claudel. 2 podium I Världscupen i 2023 ( 2:a plats och seger på Alpe Cermis på Tour de Ski 2023)
 • Quintin Lena
 • Dolci Flora
 • Ducordeau Juliette
 • Gal Melissa  

Herr: 

 • Richard Jouve: Sprint overall winner season 2021/2022 – brons OS Team Sprint Peyonchang / VM Brons stafett I 2019 Seefeld och Team Sprint Planica. 10 podium i WC, 4 segrar
 • Lucas Channavat: 11 podium i WC, 2 segrar
 • Jules Chapaz: bronz VM Planica sprint
 • Renaud Jay: Brons Team Sprint VM Planica
 • Hugo Lapalus: 1 OS brons stafett + 1 VM brons stafett
 • Jules Lapierre: 1 VM brons stafett
 • Clément Parisse: 1 VM brons stafett
 • Théo Schely: