fbpx Skip to main content
Alliansloppet rollerski

USA’s Skidlandslag redo för Trollhättan Action Week och Alliansloppet!

By 24 juli 2023juli 9th, 2024No Comments

Vi har spännande nyheter för alla skidåkningsentusiaster! USA:s skidlandslag är äntligen på väg till Trollhättan Action Week och det episka Alliansloppet! Vi har fått chansen att prata med deras inspirerande Headcoach, Matt Whitcomb, för att ta reda på deras förväntningar och förberedelser inför detta efterlängtade äventyr.

 


 

Hur känns det att vara en del av USA:s landslag och komma till Trollhättan?

Matt Whitcomb: ”Vi har varit nyfikna på Trollhättan Action Week och Alliansloppet i flera år. Kevin Bolger har tidigare deltagit och talat om att det är ett fantastiskt evenemang. I år fungerar det perfekt med tidsschemat för många av våra atleter, så äntligen kommer vi att delta! Det känns otroligt spännande och vi ser fram emot att möta den svenska skidgemenskapen och tävla i detta storslagna arrangemang.”

När kommer ni att anlända till Trollhättan?

Matt Whitcomb: ”Vi kommer att åka till Torsby skidtunnel för en vecka innan Alliansloppet och sedan resa till Trollhättan tillsammans med det tyska landslaget den 23 augusti.”

Vad planerar ni att göra i Trollhättan innan själva tävlingen?

Matt Whitcomb: ”Eftersom vi aldrig har åkt på dessa tävlingsbanor tidigare, hoppas vi kunna göra en tur runt banorna den 24 augusti. Dessutom ser vi fram emot att utforska och upptäcka Trollhättans vackra stad.”

Vad har ni för tidigare erfarenheter av Trollhättan och TAW?

Matt Whitcomb: ”Endast ett av våra lagmedlemmar, Kevin Bolger, har tävlat i TAW tidigare.”

Vilka åkare kommer att delta i Alliansloppet?

Matt Whitcomb: ”Vi kommer att vara 13 atleter, 3 tränare och 1 sjukgymnast. Våra atleter som kommer delta är: Rosie Brennan, Novie McCabe, Sophia Laukli, Gus Schumacher, Ben Ogden, JC Schoonmaker, Luke Jager, Brian Bushey, Johnny Hagenbuch, Walker Hall, Zanden McMullen, Logan Deikmann och Will Koch.”

Vilken är er strategi för loppet? Kommer ni att tävla som ett team eller är det en individuell tävling?

Matt Whitcomb: ”Självklart kommer vi att tävla för att vinna, men som med World Cup kommer det att vara en väldigt konkurrensutsatt startlista. Amerikaner har inte så mycket erfarenhet av rullskidslopp, även om vi har tävlat i Toppidrettveka i flera år. Vi ser fram emot att använda detta som en bra träning inför World Cup-säsongen och som en värdefull läroupplevelse.”

Hur känner sig laget inför tävlingen? Vem tror ni har bäst chans att vinna?

Matt Whitcomb: ”Vi är alltid entusiastiska inför att komma till Sverige. De svenska fansen är alltid mycket stöttande mot vårt team, och vi ser fram emot att göra Trollhättans Action Week till en spännande och minnesvärd upplevelse för dem. Vi har flera atleter, som Ben Ogden, Rosie Brennan, Novie McCabe, Sophia Laukli, JC Schoonmaker och Gus Schumacher, som kan konkurrera i topp-15 på World Cup. Vi ser fram emot att se vad vi kan göra på rullskidor också!”

Vem ser ni som er största konkurrent om segern?

Matt Whitcomb: ”Vi ser Ben Ogden och Rosie Brennan som våra största konkurrenter för att ta hem segern.”

Vi är oerhört glada över att USA:s skidlandslag är på väg till Trollhättan Action Week och Alliansloppet! Vi önskar dem all lycka till i tävlingen och ser fram emot en spännande och inspirerande upplevelse tillsammans med dem.

Följ med oss för uppdateringar och spännande nyheter från detta fantastiska skidäventyr! #TrollhättanActionWeek #Alliansloppet #USASkidlandslag #MattWhitcomb #Skidåkning #Äventyr #TeamUSA #SkidGemenskap #Inspiration