fbpx Skip to main content
Alliansloppet rollerski

Finlands Skidlandslag gör sig redo för Trollhättan Action Week

By 31 juli 2023No Comments

Det finns spänning i luften när Finlands skidlandslag förbereder sig för den efterlängtade Trollhättan Action Week den 25-27 augusti. Med Ville Oksanen som headcoach ser teamet fram emot att delta i tävlingarna och uppleva den unika atmosfären i Trollhättan.

 


 

För Ville Oksanen och resten av det finska skidlandslaget är det en ära att få delta i Trollhättan Action Week. Staden Trollhättan omges av vacker natur och har ett mycket gynnsamt arrangemang för tävlingarna, vilket får teamet att känna sig välkomna och förväntansfulla inför evenemanget. För deras sprintåkare är det en viktig tidpunkt att få internationell matchning redan under sommaren, vilket gör tävlingarna i Trollhättan perfekta för deras träningsplan.

Innan loppen börjar, kommer det finska skidlandslaget att anlända till Trollhättan den 20 augusti för att göra sig redo inför tävlingarna. De kommer att utnyttja stadens möjligheter för rullskidåkning och löpning för att vara i optimal form. Men det kommer inte bara handla om träning; de ser fram emot att njuta av den charmiga atmosfären i staden och äta gott för att ladda upp inför tävlingarna.

För Ville Oksanen och några av åkarna är Trollhättan inte helt okänt. De har tidigare deltagit i Alliansloppet och har fina minnen av staden. Stämningen på tävlingarna var fantastisk, och de fann staden vacker och behaglig att vara i både under och utanför träningarna. Det känns extra speciellt att återvända till Trollhättan efter så många års frånvaro.

På Alliansloppet kommer herrarnas landslag att satsa på sprint. De utvalda åkarna för tävlingen kommer att vara Joni Mäki, Lauri Vuorinen, Niilo Moilanen, Ville Ahonen och Verneri Suhonen. Fokus ligger på att prestera väl i sprinttävlingen, men de ser också långdistansen som en värdefull träning och tror att de kan överraska även där.

Under tävlingarna kommer det finska skidlandslaget att köra individuellt för att uppnå de bästa möjliga placeringarna för varje åkare. Omständigheterna kan dock påverka strategin, och beroende på åkarnas form och förutsättningar kan de också använda lagtaktik för att nå bättre resultat. Oavsett vad är de alltid där för att stötta och pusha varandra mot framgång.

Känslan i truppen är väldigt positiv, och alla ser fram emot att tävla i Trollhättan. Även om de möter starkt motstånd från andra landslag och långloppsspecialister, känner de sig själva redo att kämpa om de främsta placeringarna. Med Joni Mäki som deras starkaste kort i skate sprint och Ville Ahonen som presterat väl på längre distanser, har de flera talangfulla åkare som är hungriga efter framgång.

På bilden Joni Maki – fotokredit: Rolf Zetterberg