Skip to main content
Uncategorized

En annorlunda och helt fantastisk vecka

By 30 augusti 2020No Comments

Årets Alliansloppet Action Week såg lite annorlunda ut än i vanliga fall, men vilken fantastisk vecka det blev – mängder sporter, spännande tävlingar och kämpaglöd.

 

Vi ställer inte in, vi ställer om – var mottot. Sagt och gjort. Alliansloppet Action Week såg lite annorlunda ut utan publik, men med digitala möjligheter kunde tävlingarna följas ändå. Förutom våra egna livestreams via Youtube och Facebook hade vi även SVT på plats som direktsände i tv.

Veckan inleddes med tävlingar i skateboard, ett nytt koncept för i år – Trollhättan Skate Invitational. Det var den hittills största tävlingen i Trollhättan Skateboardsförenings inomhushall, dessutom var det den första tävlingen som körts i Sverige på väldigt lång tid. Den svenska skateliten var inbjudna till att tävla och det blev en fullspäckad dag med många imponerande åk, där Felicia Jakobsson och Hampus Winberg tog hem förstaplatserna.Tävlingen arrangerades tillsammans med Trollhättans Skateboardförening – stort tack till er. Vi tackar även årets sponsorer, Staples och Junkyard, som tillsammans möjliggjorde för tävlingen.

Ytterligare en nyhet för i år var tävlingar i badminton. Här möttes Team West och Team East under två dagar med mycket jämna och spännande matcher. Efter 20 spelade matcher var ställningen mellan lagen 10–10 och allt avgjordes i ett ”Golden set” – där Team West slutligen tog hem segern. Tävlingarna i badminton arrangerades tillsammans med Trollhättan Badmintonförening och sponsrades av Jukkasjärvi Energi – stort tack till er.

Extra roligt för i år var att Alliansloppet Action Week fick besök av det svenska skid- och rullskidlandslaget. På torsdagen och fredagen såg vi eliten delta i två tävlingar – ett intervallstartslopp i klassisk stil och en sprint upp för Landbergsliden. Vinnarna av torsdagens intervallstartstävling var Linn Svahn och Leo Johansson, och under fredagens mycket spännande sprint stod Johanna Hagström och Oskar Svensson högst upp på prispallen. Vi tackar våra sponsorer Kevin Murphy, Väst Sverige, Norconslut och Kunskapsförbundet som möjliggjort för tävlingarna.

Veckan bjöd inte bara på tävlingar inom sport, utan också tävlingar i bingo. Alla ska vara med i Alliansloppet Action Week – oavsett ålder. När klockan slog ett på fredagen var det dags för de boende på Fridhem att kliva ut på sina balkonger som vetter mot innergården och delta i årets arrangemang – Fönsterbingo. För de som ville fanns även sittplatser i tält på innergården, med coronavänligt avstånd. Här möttes de av livemusik, smörgåstårta, kaffe, kakor, och bingospel. Deltagarna fortsatte dagen hemifrån där de följde tävlingar i rullskidor från tv:n. Fönsterbingon arrangerades tillsammans med Eidar, Grundmäklarna och SunTech.

Vi hade också vårt årliga frukostevent på Högskolan Väst – i år i form av en paneldebatt. Hit var personer från vitt skilda branscher inbjudna att diskutera ämnet: hur får vi hjulen att rulla efter Corona? Det blev många intressanta samtal och den gemensamma tråden aktörerna mellan var att jobba med nya samarbeten och att hitta nya digitala tillvägagångssätt. Paneldebatten arrangerades tillsammans med Swedbank, Högskolan Väst och Minälv.

På samma sätt som veckan inleddes, avslutades den med skateboard. Denna gången – Longboard Downhill. Här skulle de tävlande så snabbt som möjligt ta sig ner för Landbergsliden på sin longboard. Efter många heat slutade tävlingen med en favorit i repris, då förra årets vinnare Mauritz Armfelt kammade hem förstaplatsen i år igen. Vi tackar Trollhättans Skateboardförening som var med och anordnade tävlingen, och Staples som var med som sponsor.

Slutligen vill vi också tacka alla inblandade, volontärer och tävlande för en otroligt rolig och lyckad vecka.

Missade du någon av tävlingarna? Allt går att se i efterhand, antingen via vår Youtubekanal, Facebook eller på SVT Play. Du hittar det här på vår hemsida, under fliken ”Live”.