Skip to main content
Information

Alliansloppet Action Week välkomnar hela svenska längdlandslaget till Trollhättan!

By 18 juni 2020No Comments

Alliansloppet Action Week är stolta att meddela att hela det svenska längdlandslaget kommer till Trollhättan!

Både A-laget, Team BAUHAUS, det nationella rullskidlandslaget och inbjudna åkare kommer att tillbringa en vecka i Trollhättan i samband med Alliansloppet Action Week den 24–29 augusti.
 
Programmet för Frida Karlsson, Calle Halfvarsson och deras lagkamrater kommer att bestå av ett träningsläger i de fantastiska omgivningarna som Trollhättan kan erbjuda. Dessutom planeras två tävlingar.
 
 Tävlingarna är belägna i det spektakulära området vid fallen och kanalen i Trollhättan, områden där längdlandslagets Smart Energy Partner – Vattenfall, grundades i början på 1900-talet.
 
Träningslägret och tävlingarna kommer att organiseras helt i enlighet med Folkhälsomyndighetens gällande restriktioner för att garantera säkerheten för landslagsmedlemmarna, ledare och Alliansloppets funktionärer samt att inte riskera en ökad smittspridning. Därför kommer tävlingarna att genomföras utan publik men sändas på tv. Antalet atleter och ledare kommer också att begränsas till att inte överstiga 50 personer vid tävlingstillfällena.
 
”Vi har haft möjlighet under tidigare år att vid flera tillfällen få enskilda landslagsskidåkare att delta i Alliansloppet. Men det är ett nytt steg och en stor nyhet att vi nu kan välkomna hela det svenska landslaget .Vi är väldigt glada över att få vara med i främjandet av längdskidåkning och våra stora idrottare under sommartid. Det är också en utmärkt chans för oss att ge våra idrottare möjlighet att upptäcka staden och dess omgivningar. De är mycket välkomna av hela Trollhättan som ser fram emot att ha dem här.” Magnus Larsson – Alliansloppet Action Week arrangör.